«Вільна економічна зона на Закарпатті – є перспектива!» – Олексій Петров

2020-11-07 10:23:34
Створення вільної економічної зони (ВЕЗ) в Західній Україні анонсував керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Про це він повідомив у програмі «VIP з Наталією Мосейчук» на телеканалі «1+1».

Мета проєкту із запровадження ВЕЗ – ефективно розвивати економіку регіону, залучати іноземних інвесторів і підтримувати підприємницьку діяльність краян.
«Сьогодні ці дві зони, дві економічні можливості також повинні спрацювати на об'єднання країни, на рівність можливостей, які ми хочемо сьогодні надати», – розповів Андрій Єрмак.
Влада планує створити дві такі зони в Україні – на Донбасі та в одній із західних областей.
Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров на своїй сторінці у фейсбуці прокоментував цю ініціативу:
«ВЕЗ на початку 2000-х дала поштовх для розвитку регіону. Переконаний, що вільна економічна зона на початку 2020-х стане стимулом для його процвітання.
Саме про запровадження ВЕЗ найбільше говорили підприємці краю під час зустрічі із Президентом Володимиром Зеленським у форматі «Z100». І сьогодні цей проект активно обговорюють у столиці і готуються до його запуску».
Довідка:
Вільна економічна зона (ВЕЗ) — частина території країни, виділена із загального митного кордону держави, яка має повну свободу в режимі господарських питань, з особливим режимом управління і пільговими умовами діяльності, податковими пільгами для місцевих підприємців та іноземних фірм.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00