Олексій Петров зустрівся з новообраними головами ОТГ

2020-11-12 13:22:15
Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, в рамках робочої поїздки на Тячівщину, провів зустріч з новообраними головами ОТГ району. 
Серед учасників зустрічі - народний депутат України Михайло Лаба, голова Тячівської РДА Тімур Аверін та перший заступник Олександр Шеверя.
Насамперед очільник ОДА привітав голів громад з перемогою на виборах і наголосив на великій відповідальності та обов'язках, можливих викликах, які з'являються під час формування спроможних громад. 
Зокрема,  що стосується управління, бюджетів, ресурсів, активів та інших зобов'язань. Наголосив, що державою й надалі будуть виконуватися заплановані програми в напрямку розвитку інфраструктури доріг, нової української школи, сільської медицини,  а також проектів  ДФРР тощо.   
- Цьогоріч область отримала 370 млн. грн. на місцеві дороги, ремонти будуть продовжуватися, оскільки якісні дороги - це основа основ розвитку ОТГ, - наголосив очільник області. 
Що стосується обласних регіональних програм, які  були згорнуті через Ковід-19,  то є сподівання, що вони  фінансуватимуться з наступного року.
Велика можливість для участі в транскордонній діяльності, в області діє Агентство регіонального розвитку, яке вже на сьогодні співпрацює з 5- ма міжнародними фондами. 
Також вирішується питання передачі земель у громади, що є цінним ресурсом для залучення інвестицій і подальшого розвитку територій. 
До присутніх також звернувся народний депутат Михайло Лаба, який теж закликав голів ОТГ до активної участі в різного роду проектах. -Громади виходять на прямі міжбюджетні відносини з державою і тому важливим є налагодження ефективної роботи в цьому напрямку, наголосив він.  
Сприяння і допомога як з боку народних депутатів так і від ОДА буде надаватися й надалі.
Як і зустрічі в такому форматі проводитимуться частіше. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00