Під час робочої поїздки на Тячівщину голова Закарпатської ОДА Олексій Петров відвідав ряд об'єктів

2020-11-12 15:14:04
У середу 11.11.2020 р. голова Закарпатської ОДА О. Петров навідався з робочою поїздкою  на Тячівщину, де зустрівся з керівництвом РДА, новообраними головами ОТГ, відвідав ряд об'єктів соціальної сфери. 

У робочій поїздці очільника області супроводжував голова РДА Тімур Аверін,
який інформував про стан виконання програми "Велике будівництво", проектів ДФРР та інші актуальні питання розвитку району.
Насамперед Олексій Петров проінспектував Тячівську районну лікарню.
У вересні тут розпочався капітальний ремонт з переплануванням першого поверху акушерсько-гінекологічного корпусу під відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги.
«Цей проєкт перебуває під контролем Уряду, ним безпосередньо опікується Прем’єр-міністр», – зауважив Олексій Петров під час робочої поїздки на Тячівщину у червні, коли очільник області оглянув цей медичний заклад.
Відділення екстреної медичної допомоги передбачає негайне надання ургентної допомоги пацієнту. «Швидка» доставить його до відділення, до боксу з клімат-контролем. Пацієнт може пройти обстеження на комп’ютерному томографі, рентгені, УЗД-обстеження, магнітно-резонансну томографію. У відділенні буде лабораторія та мала операційна, де за потреби хворому одразу нададуть допомогу. Також тут передбачено перебування пацієнта протягом доби, звідки його потім переведуть до інших профільних відділень для подальшого лікування. Цей задум добрий тим, що ми не втрачаємо час, котрий дуже важливий для життя та здоров’я пацієнта.
Загальна кошторисна вартість об’єкта – понад 13,7 млн грн.


Також очільник області навідався в село Нижня Апша, де завершено будівництво дитячого садка на 100 місць. 
Цей об’єкт зведено у рамках президентської програми «Велике будівництво».
Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров оглянув новий дошкільний навчальний заклад під час робочої поїздки.
Проєкт передбачав будівництво двоповерхового дитсадка, 4 групових майданчиків із тіньовими навісами, загальну гімнастичну площадку, встановлення очисних споруд та накопиЙчувального резервуара, два в’їзди, огородження території дитячого садка, благоустрій та озеленення території.
Олексій Петров наголосив на інноваційності цього проєкту, що полягає у використанні високотехнологічних установок водопостачання та водовідведення, встановленні біофільтру та енергозберігаючих технологій теплопостачання.
Сучасний Нижньоапшанський ДНЗ відповідає вимогам та потребам розвитку дитини.
Будівництво дитсадка вирішує питання у селі щодо забезпечення дітей віком до 6 років дошкільною освітою.
Загальна кошторисна вартість об’єкта – понад 23,4 млн грн, із них 14,5 млн грн (62 %) – це кошти державного бюджету, більше 8,9 млн грн (38 %) – кошти місцевого бюджету.Очільник області поспілкувався з керівником КНП «Нижньоапшанська лікарня» про ситуацію з поширенням COVID-19 у населеному пункті, про забезпечення установи обладнанням і ліками та ін.
Заклад охорони здоров’я на 20 ліжкомісць надає медичну допомогу близько 35 тис. жителям с. Нижня Апша та прилеглих сіл. Заклад має апарат штучної вентиляції легень – один із 50 тих, що передала Закарпаттю Угорська екуменічна служба наприкінці вересня.
Від початку пандемії у с. Нижня Апша, в якому проживають приблизно 9 тис. мешканців, захворіло 37 осіб, зафіксовано 2 летальні випадки. Місцеві хворі з підтвердженим діагнозом COVID-19 лікуються в районній лікарні.
Нагадаємо, на початку осені відбулося відкриття Нижньоапшанської лікарні, в якій вперше за майже 40 років зробили капітальний ремонт.











Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00