Кабмін затвердив постанову про передачу земель громадам

2020-11-17 19:24:13
16 листопада 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 1113, яка запускає механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без виключення територіальним громадам нашої держави: https://bitly.su/6w2y4Z9
Про це повідомив Голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

«Це рішення — важливий крок у реалізації земельної реформи в частині земельної децентралізації та передачі понад 2 мільйонів гектарів сільськогосподарських земель органам місцевого самоврядування», - наголосив Роман Лещенко.
Ця постанова Уряду є наступним етапом для реалізації процесу передачі земель на місця, до якого Держгеокадастр проводив підготовку протягом останнього часу.
За словами Романа Лещенко, впродовж останнього місяця Держгеокадастр готував всю необхідну документацію для того, аби передача земель громадам могла бути проведена максимально оперативно. «Сьогодні я поставлю завдання розпочати завершальний етап цієї роботи», — повідомив Роман Лещенко.
Окремо він звернувся до новообраних голів територіальних громад, які вже приступили до роботи або ж розпочнуть виконувати свої обов’язки найближчим часом.
«Звертайтесь до обласних управлінь Держгеокадасту з необхідною документацією. Ви отримали підтримку на місцях, а ми передамо вам найбільш цінний ресурс у державі — землю. Завдяки чому, місцеве самоврядування стане справді сильним. Це нові можливості для місцевого самоврядування та водночас серйозна відповідальність», — сказав Роман Лещенко.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00