У Тячеві пом'янули жертв голодоморів в Україні

2020-11-29 22:08:49
В історії нашого народу багато трагічних сторінок, які не маємо права забувати.
Одна з найбільш болючих - голодомор, який у різні роки забрав життя декілька мільйонів невинних людей - дітей, жінок, чоловіків і ненароджених...
...Проти українців у 32-33 роках сталінський режим провів сплановане знищення, адже об’єктивних причин для голоду не було. Загальний урожай зерна в 1932 році перевищував урожай 1931 року. Від людей забирали все і прирікали   на голодну смерть.  
Найбільше це робилося для того,  щоб викоренити український націоналізм як «головну загрозу» комунізму і зламати українського селянина – опору української держави.
Смерть від голоду - найстрашніша смерть. Зараз нам навіть важко уявити про ті пекельні муки, які випали на долю українців, усвідомити маштаб трагедії, який приніс голодомор.
Та маємо пам'ятати, щоб більше ніколи таке не повторилось... 
В пам'ять невинних жертв від голоду відбувся скорботний захід і в Тячеві. Його організували і провели працівники відділу культури Тячівської РДА за участі представників районної влади, зокрема першого заступника голови РДА Олександра Шевері, міської ради, представників громадскості, священнослужителів. 
Присутні вшанували пам'ять замордованих голодом українців хвилиною мовчання та запалили  свічку пам’яті. Цей вогник символізує нашу скорботу  про мільйони загублених життів співвітчизників. Він нагадує про тих, кого сталінський тоталітарний режим прирік на голодну смерть. За світлу пам'ять та спокій душ замучених голодом українців священнослужителі відслужили панахиду. 
 Учасники заходу також мали можливість ознайомитись з матеріалами тематичної виставки,яку підготували працівники ЦРБ та виставку картин вихованців ДШМ.
Скорботні заходи відбулись в усіх населених пунктах району. 
 Прес-служба Тячівської райдержадміністрації
















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00