Головою Тячівської райради обрали Юрія Беріндє - фото

2020-12-19 00:31:52
У п'ятницю  18.12.2020 відбулося друге засідання  першої   сесії Тячівської районної ради.
Участь взяли 41 із 42 -ох депутатів, також присутніми були голова РДА Тімур Аверін та заступник Олександр Шеверя, голови ОТГ, керівники структурних підрозділів РДА та райради, представники ЗМІ. 
Розпочав сесію член тимчасової президії Іван Фабрицій, який зачитав порядок денний. Серед основних питань  - обрання голови та заступників. Для цього депутати проголосували за склад лічильної комісії та її голову - Івана Корнуту. 
Відтак на посаду голови райради було запропоновано одну кандидатуру -  Беріндє Юрій Юрійович від політичної партії Рідне Закарпаття, колишнього сільського голову Білої Церкви, яка увійшла до складу Солотвинської ОТГ Тячівського району. 
За результатами таємного голосування його було обрано більшістю голосів - 32.  
Новообраний голова Юрій Беріндє склав присягу та приступив до виконання повноважень. У своєму звернені до депутатів закликав усіх до консолідації зусиль для вирішення важливих питань району. 
Серед найбільш актуальних - завершення процесу децентралізації і подальша доля районних комунальних закладів, яка залишається невизначеною через колізію   законодавства. 
Також окремим рішенням депутати внесли зміни у структуру ради і обрали двох заступників. Ними стали - Буга Дмитро від Європейської Солідарності та Вурста Михайло - партія Слуга Народу, які теж склали присягу. 
Також на сесії розглянуто інші питання порядку денного та прийнято відповідні рішення. 
Внесено пропозицію провести третє пленарне засідання найближчим часом. А за потреби продовжити першу сесію районної ради восьмого скликання задля вирішення невідкладних питань – стосовно змін бюджету на 2020 рік, затвердження бюджету на 2021 рік, майнових питань, тощо. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 

















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00