Спалах кору на Тячівщині: обговорили епідемічну ситуацію з головними лікарями району

2018-01-23 16:32:42
   
  Сьогодні, 23 січня, в Тячівській райдержадміністрації відбулася нарада з головними лікарями медичних закладів. Взяли участь в нараді – голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук, його заступник Михайло Полажинець, голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій та начальник інформаційно-аналітичного центру Тетяна Лебедєва.

  У ході  наради представники влади та інших неурядових організацій обговорили епідемічну ситуацію по дільницях, динаміку захворюваності, кількість зареєстрованих випадків кору, в тому числі і серед дорослих, та кількість госпіталізованих. Обговорили і систематичність звітів про ситуацію із захворюваністю на кір та про те, як функціонуватиме первинна медична ланка на Тячівщині.
                                                 
   Спалах кору на Тячівщині
   За інформацією, через спалах кору в Україні з початку 2018 року уже захворіли майже 1 тисяча 300 осіб. Протягом 2017 року в нашій державі офіційно підтверджені 4 782 випадки хворих, у Закарпатській області офіційно зафіксовано 265 людей, які захворіли на кір. З них близько 70% діти до 17 років. Серед дітей найбільше захворілих у віковій групі 0 – 4 роки.
  Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5—6 років. Головна причина спалахів — низьке охоплення щепленнями. Начальник інформаційно-аналітичного центру Тетяна Лебедєва зазначила в доповіді, що заходи тривають усі заходи задля імунізації корі  ще з жовтня 2017 року,  до переліку тих, хто підлягає першочерговому щепленню, належать діти до 9 років, котрі, з якихось причин, не отримали вакцинацію від кору в 1 та 6 років. Нагадаємо, такий графік передбачений, відповідно до Календаря щеплень. Захищеною вважається дитина, яка вакцинована 2 рази. На сьогодні, ця ситуація – не настільки складна, як потрібно випередити негативні наслідки захворюваності.   
  Голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук, доручив вжити необхідних заходів щодо недопущення розповсюдження кору серед населення, посилення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед батьків, щодо потенційної загрози кору як для їх дітей, так і для оточуючих.
  Зокрема, з  початку епідемічного сезону на Тячівщині захворіла 191 людина, з них  33-дорослі. Станом на 22 січня в районі захворіли 52 особи.
   Надано настанову, головним лікарям, особливо суворо віднестися до моніторингу захворюваності, щеплень та  підтримувати контакт з жителями тощо.
   – «Для недопущення погіршення епідеміологічної ситуації із захворюваності на кір у районі необхідно вжити всіх необхідних профілактичних, протиепідемічних заходів, у тому числі здійснити перевірки дітей на наявність у них відповідних щеплень, надати застереження щодо уникнення даної хвороби». – підкреслив голова Тячівської районної ради, Іван Фабрицій.
 Керівництво району закликає керівників закладів, батьків відповідально та з розумінням поставитися до ситуації, що склалася, і в першу чергу думати про здоров’я дітей!
 Зульфія БАБАЄВА,
прес-служба Тячівської райдержадміністрації




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00