Депутати Тячівської райради приняли бюджет району на 2021 рік

2020-12-25 13:32:01
У четвер 24.12.2020 відбулося третє пленарне засідання першої сесії Тячівської районної ради восьмого скликання.
Провів сесію голова Тячівської районної ради Юрій Беріндє, участь взяли - голова РДАТімур Аверін, перший заступник Олександр Шеверя, заступник голови райради Михайло Вурста.   
Насамперед депутати проголосували про дострокове припинення повноважень заступника голови районної ради Дмитра Васильовича Буги без припинення повноважень депутата згідно поданої ним заяви у зв'язку з певними обставинами.
Після чого приступили до розгляду фінансових питань, з яких інформувала заступник начальника фінансового управління Тячівської РДА Ганна Семиган. 
Щодо змін до бюджету Тячівського району на 2020 рік, то їх внесення стало необхідним у зв’язку з підняттям мінімальної заробітної плати і як наслідок погашення заборгованості технічному персоналу. А  також на співфінансування  будівництва амбулаторії в с.Глибокий Потік, с.Теребля, с.Новобарово, що реалізується за рахунок додаткових коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. 
Відтак депутати розглянули і затвердили районний бюджет Тячівщини на 2021 рік. 
Як було зазначено, у зв'язку з завершенням децентралізації та відповідно прийнятими змінами до Бюджетного кодексу, дохідна частина районного бюджету зазнала значних змін. Основне джерело наповнення - податок на доходи фізичних осіб, а також інші важливі податки, які складали бюджет району,  передано у територіальні громади. Трансферти з державного бюджету навіть на перехідний період також не передбачені.
Таким чином джерелами наповнення районного бюджету на 2021 рік є:
податок на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності – 15 тис. грн., 
частина чистого прибутку комунальних підприємств та їх об’єднань, що вилучається до відповідного місцевого бюджету, – 10 тис. грн., 
плата за розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів – 50 тис. грн., 
плата за надання адміністративних послуг – 455 тис. грн., 
надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексомта іншим майном – 600 тис. грн., 
інші надходження – 50 тис. грн., 
компенсаційні платежі – 35 тис. грн.
У загальному бюджет Тячівського району становитиме 1,3 млн. грн. при розрахунковому обсягу видатків районної ради на 2021 рік - 8,3 млн грн.
Загалом, як наголосив голова райради Юрій Беріндє передбачених коштів вистачить на декілька місяців, щоб утримувати апарат, на оплату компослуг та енергоносіїв, програму охорони та забезпечення життєдіяльності адмінбудинку райради та об’єктів комунальної власності району, які будуть передаватися у власність територіальних громад.
Дане питання депутати вже планують розглянути на черговому засіданні сесії районної ради, яке  відбудеться наступного вівторока -  29 грудня 2020 року.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 







Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00