Передачу районних закладів у громади прийнято на сесії Тячівської райради

2020-12-29 17:11:12
Сьогодні 29.12.2020 відбулося четверте пленарне засідання першої сесії районної ради VIII скликання. 

На порядку денному поставлено такі питання:  обрання заступника голови Тячівської районної ради, затвердження Регламенту роботи Тячівської районної ради VIII скликання, делегування повноважень Тячівської районної ради VIII скликання Тячівській районній державній адміністрації, затвердження плану діяльності Тячівської районної ради на 2021 рік з підготовки регуляторних актів. 
Також серед питань - передача комунальних закладів району в територіальні громади, відповідно до вимог децентралізації та Бюджетного кодексу, так як з 2021 року їх фінансування припинено з районного бюджету.  
Насамперед депутати обрали нового заступника голови райради. Обраний на попередній сесії заступник голови ради Дмитро Буга достроково склав повноваження через певні обставини. Таким чином під час таємного голосування новим заступником голови Тячівської районної ради більшістю голосів було обрано депутата, лікаря-стоматолога Михайла Васильовича  Дикуна (партія "Європейська Солідарність"), 1984 р. н. з с. Тарасівка, який прийняв присягу і приступив до виконання повноважень.
Надалі депутати приступили до розгляду блоку питань щодо передачі районних комунальних закладів у власність  громад. З приводу опорних шкіл інформувала начальник відділу освіти РДА Марія Думнич. 
Відтак як нею було зазначено, процес створення опорних шкіл в районі розпочато минулого року, що дало змогу залучити чималі державні кошти для покращення матеріально-технічного стану закладів і зокрема закупівлі обладнання в їдальні тощо.  З нового року всі школи району повинні перейти в громади та вийти з оперативного управління відділу освіти Тячівської РДА. 
Таким чином депутати проголосували пакетом за рішення Про затвердження Статутів опорних закладів освіти Тячівської районної ради Закарпатської області в новій редакції  -  Калинівського, Дубівського, Бедевлянського,  Лопухівського, Глибокопотіцького, Нижньоапшанського та Тернівського.  
Наступним блоком питань на сесії  розглянуто питання  про майно. Депутати заслухали начальника відділу управління майном Тячівської райради Ганну Габорець і прийняли ряд рішень  щодо передачі МПК-1 із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Тячівського району до комунальної власності громад району та виходу Тячівської райради зі засновників Комунальних установ тощо. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00