Проблемні питання району обговорено на нараді в Тячівській РДА

2020-12-30 08:35:11
28.12.2020 в Тячівській РДА відбулася нарада з керівниками структурних підрозділів, установ, організацій, служб, правоохоронних органів району.
Провів нараду голова РДА Тімур Аверін,  за участі першого заступника голови Олександра Шевері, заступника начальника Тячівського ВП ГУНП України в Закарпатській області Миколи Подвича, в.о. керівника Тячівської місцевої прокуратури Олександра Фістера, представника СБУ в Тячівському районі Сергія Маркова, начальника сектору  з питань оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Василя Калинича, та ін.
Присутні розглянули ряд питань порядку денного: 
1.Про ситуацію щодо дорожньо-транспортних пригод на території Тячівського району в 2020 році інформував заступник начальника ВП ГУ НП в Закарпатській області Микола Подвич.
Тячівським ВП зареєстровано в ЄО – 229 фактів ДТП, з яких внесено відомості до ЄРДР за 61 фактами, травмовано 75 осіб, загинуло – 9 людей.  Проведеним аналізом встановлено, що найбільше аварій на дорогах стається через перевищення швидкості руху, в основному по понеділках з з 6 ранку до 12 години. Працівниками поліції вживаються додаткові заходи з метою попередження аварійності через патрулювання та додаткові наряди в місцях концентрації ДТП, масово-розяснювальну роботу, соціальну рекламу тощо.  
2. Про незаконний вилов риби під час нересту розповів головний державний інспектор охорони водних біоресурсів ( рибоохоронний  патруль) управління Державного агентства  рибного господарства у Закарпатській області Іван Регуш.
 Через грубе порушення правил рибальства на водоймах району нанесено збитків на суму 86 тис. грн., з приводу чого складено відповідні протоколи. Запропоновано активізувати роботу спільно з правоохоронними органами щодо патрулювання та виявлення незаконного вилову риби із залученням громадськості.  
3.Про особовий склад аварійно - відновлюваних бригад та їх матеріально-технічне забезпечення доповіла Олександра  Шобей -   заступник начальника міжрайонного управління водного господарства у Тячівському районі. 
На території району протікає 3620 водотоків, в тому числі 22 річки протяжністю більще 10 км., серед основних - Теребля, Тересва та транскордонна Тиса. Для захисту населення від шкідливої дії вод в районі функціонує значна кількість гідротехнічних споруд, з них на балансі Тячівського МУВГ дамб - 76.3 км та берегоукріплення 126,2 км. В Тячівському МУВГ  створено 2 аварійні бригади у кількості 14 чоловік та закріплено 6 одиниць техніки та пересувні станції. Такі бригади повинні існувати в кожній територіальній громаді, з приводу чого головам територіальних громад буде надіслано відповідні листи для реагування.     
4. Про виявлення  несанкціонованих рубок дерев цінних порід на території лісомисливських господарств на протязі 2020 року інформував в.о. керівника Тячівської місцевої прокуратури Олександр Фістер. 
За результатами розслідувань Тячівським та Дубівським ВП  обліковано   57 кримінальних проваджень, пов'язаних з незаконною порубкою лісу та реалізацією незаконно отриманої деревини.   З них  скеровано до суду 2  справи, ще на 2 очікується експертна оцінка.  Такий низький показник пояснюється тим, що згідно вимог КПК України, кримінальні провадження в яких виявлені природоохоронні збитки не можуть бути скеровані до суду без підтвердження експертної оцінки, яка проводиться у Львівській НДЕКЦ МВС України та може тривати до двох років, так як ця процедура потребує детального розгляду експертом для надання відповідного висновку.
За підсумками  наради  головою РДА Тімуром Аверіним надано вказівки та доручення для відповідного реагування.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00