Внесення змін до районного бюджету, фінансування програм та передача майна – відбулась сесія Тячівської райради

2021-01-27 15:32:47
Сьогодні, 27.01.2021 відбулося друге пленарне засідання другої позачергової сесії Тячівської районної ради VIIІ скликання, яке провів голова Тячівської районної ради Юрій Беріндє за участі заступників Михайла Вурсти та Михайла Дикуна. 
Також були присутніми: голова Тячівської РДА Тімур Аверін, перший заступник голови Олександр Шеверя, керівники правоохоронних органів та структурних підрозділів РДА та ін. 
Із 42 депутатів районної ради на  черговій сесії районної ради зареєструвались 32 депутатів.
Насамперед керівництвом райради було вручено директору КНП «Тячівська районна лікарня»  Федору Яриничу Грамоту Верховної Ради України за підписом Д. Розумкова.
Після чого депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Прийняли звіт про виконання районного бюджету за 2020 рік та внесли зміни на 2021 рік, з приводу чого інформувала заступник начальника фінансового управління РДА Анна Семиган
Відтак кошти буде спрямовано на фінансування деяких районних програм, зокрема і «Програми забезпечення життєдіяльності та розвитку оздоровчого закладу «Берізка» на 2021-2022 роки», засновником якого є Тячівська райрада. 
Як було наголошено, збереження і забезпечення подальшого функціонування даного закладу є дуже важливим питанням. Щороку в ньому оздоровлюється 900 діток, в основному пільгової категорії, наявна відповідна матеріально-технічна база. Директор закладу Нінель Стойка відмітила, що на даний час працівники перебувають у безоплатних відпустках, керівництвом проводиться робота щодо підписання договорів з громадами на оздоровлення дітей. А також можливою реалізацією путівок за межі району та області. Вартість путівки за одну зміну становить 7580 грн., одна доба — 360 грн., тривалість оздоровчого періоду  – 21 день. Заклад може відновити роботу вже навіть у лютому за умови наповнюваності дітьми та наявного фінансування. 
Наступним блоком питань депутати прийняли  доповнення у попередні рішення сесії в частині передачі майна. З приводу чого інформувала начальник управління майном району Ганна Габорець. Відтак  будівлі та споруди КНП «Тячівська районна поліклініка» та КНП «Тячівська районна лікарня»  передано в комунальну власність Тячівської міської ради. Відповідно майно відділів освіти та культури, яке було придбане за рахунок коштів місцевого бюджету, відповідним територіальним громадам, які є засновниками закладів тощо. 
Також на сесії прийнято наступні рішення:  «Про надання дозволу на списання основних засобів з балансу КНП «Тячівська районна лікарня» та «Про затвердження Фінансового плану КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2021 рік. 
На пропозицію депутатів райради  Івана Медвідя та  Олега Палінкаша  протокольним дорученням буде створено тимчасову комісію з вивчення різних важливих питань району. До складу увійдуть депутати від кожної фракції та представники райради, РДА. 
Одне з основних питань, яке найближчим часом планується розглянути тимчасовою комісією – це питання ремонту доріг. Як повідомив присутній на сесії депутат Закарпатської облради Юрій Покорба цьогоріч на ремонт доріг обласного значення для Тячівського району виділено 23 млн.грн. Тому важливо, щоб кошти було спрямовано на найбільш проблемні відрізки шляхів з максимальною навантаженістю автотранспортом. З приводу чого депутатами запропоновано підготувати і надіслати відповідні листи РДА до обласного керівництва.
Як наголосив у підсумку роботи сесії головуючий Юрій Беріндє наступне зібрання відбудеться за потреби розгляду і прийняття важливих рішень життєдіяльності району. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 







Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00