На Закарпатті вшанували пам'ять жертв Голокосту

2021-01-27 20:51:17
Переслідування та масове знищення невинних людей – страшні події першої половини ХХ століття. Тоді, у роки Другої світової війни, від рук нацистів загинуло майже 6 мільйонів євреїв та представників інших національностей. 

Сьогодні у всьому світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Саме 27 січня 1945 року був звільнений найбільший нацистський концтабір Аушвіц поблизу польського міста Освенцим.
До вшанування пам’яті жертв Голокосту долучилися заступниця голови Закарпатської ОДА Ольга Травіна та начальник управління національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Лях.
«27 січня сотні тисяч в’язнів Освенцима отримали свободу і життя.  У Всесвітній день скорботи і пам’яті ми приєднуємося до загальної печалі за всіма загиблими представниками єврейської спільноти та інших національностей.
Тисячі наших земляків, мешканців Мукачева, Ужгорода, Тячева та інших міст Закарпаття, на жаль, так само стали жертвами цієї страшної катастрофи, назва якій – Голокост», – сказала Ольга Травіна.
У пам'ять про загиблих керівництво Закарпатської ОДА, представники Мукачівського міськвиконкому та єврейської громади м. Мукачево запалили лампадки біля пам’ятного знаку жертвам Голокосту (м. Мукачево).
Понад 112 тис. осіб єврейського населення нашого краю стали жертвами цієї трагедії. Чимало з них було відправлено до концентраційних таборів або розстріляно. Сьогодні в Закарпатській області проживають четверо осіб, які стали свідками Голокосту.
Свого часу ізраїльський історик Ієгуда Бауер сказав: «Пам'ять про Голокост необхідна, щоб наші діти ніколи не були жертвами, катами або байдужими спостерігачами».
Трагічні сторінки історії слід пам’ятати не тільки, щоб шанувати пам'ять про загиблих, а й для того, щоб зробити висновки з минулого та не припуститися помилок у майбутньому.
 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00