У Тячівській РДА відбулась нарада з питань працевлаштування осіб ліквідованих терцентрів

2021-01-29 11:00:03
У четвер, 28.01.2021, при першому заступнику голови Тячівської державної адміністрації Олександру Шевері відбулася нарада з питань працевлаштування спеціалістів та фахівців з ліквідованих Тячівського та Дубівського територіальних центрів. 

Участь взяли керівники даних центрів Михайло Рошко та Іван Канюка, які на даний час очолюють ліквідаційні комісії. А також начальник Тячівського УЗПСН Василь Бонка, директор Тячівського районного центру зайнятості Василь Кушілка та ін. 
Відтак як було проінформовано,  у зв’язку з децентралізацією, триває процес ліквідації районних територіальних центрів соціального обслуговування, зокрема Тячівського та Дубівського з передачею соціальних послуг та майна територіальним громадам. Тому важливим питанням є дотримання чинного законодавства під час процедури   ліквідації, розрахунку та вивільнення працівників, забезпечення соціальних гарантій тощо.  
В процесі обговорення директор Тячівського районного центру зайнятості Василь Кушілка зазначив, що Центр зайнятості надає всі необхідні   послуги  шукачам роботи, ознайомлює з актуальними вакансіями на ринку праці району. Також на даний час проводить велику роз’яснювальну роботу  з працівниками, які підлягають вивільненню, в режимі виїзних заходів. Зокрема про порядок та перелік необхідних документів для реєстрації  в державній службі зайнятості, умови призначення матеріального забезпечення на випадок безробіття та можливість отримання одноразової допомоги  для організації підприємницької діяльності.
Також, враховуючи досвід попередніх років щодо організації роботи з вивільнюваними працівниками,  проводяться зустрічі з головами громад, керівниками підприємств, установ, організацій, здійснюється збір та аналіз вакансій з врахуванням професійного досвіду, освіти для досягнення кінцевої мети - працевлаштування даної категорії осіб, відмітив Василь Кушілка. 
За підсумками проведення наради перший заступник голови РДА Олександр Шеверя наголосив активізувати роботу  з територіальними громадами району, оскільки вони виступають правонаступниками майнових прав після ліквідації територіальних центрів. І в кожній громаді будуть створені відповідні структури з надання соціальних послуг. А також  рекомендував керівникам  Тячівського та Дубівського територіальних центрів підготувати листи до голів територіальних громад щодо працевлаштування вивільнених працівників центрів в  громадах.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00