Мінекономіки поглиблює співпрацю з експертами ЄС для захисту географічних зазначень українських продуктів

2021-01-18 15:48:52
Про це йшлося під час зустрічі заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергія Глущенко із представниками проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Сторони обговорили результати спільної роботи та сформували план дій щодо подальших кроків.

Метою співпраці є наближення системи географічних зазначень в Україні до вимог законодавства ЄС та реалізація відповідної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Під час робочої дискусії сторони домовились зосередити спільні зусилля на розробці і ухваленні трьох проектів Законів у сфері правової охорони географічних зазначень для:
  • сільськогосподарської продукції і харчових продуктів;
  • вин;
  • інших спиртних напоїв (крім вин).
«Ухвалення цих трьох проектів Законів наблизить українське законодавства до права ЄС та позитивно вплине на ринкове середовище, сприятиме виходу на європейські ринки українських унікальних продуктів», – зазначив Сергій Глущенко.
Нагадаємо, Україна раніше заявила про намір одержати в Європейському Союзі правову охорону для трьох нових географічних зазначень України, зареєстрованих відповідно до європейських стандартів. Зокрема, це такі географічні зазначення, як: гуцульська овеча бриндза, гуцульська коров’яча бриндза, мелітопольська черешня.
http://eu-ua.org/novyny/m
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00