Олексій Чернишов: кожна область має долучитись до створення Національної стратегії безбар’єрності

2021-02-11 16:40:49
Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов провів щотижневу селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій. У центрі уваги були проекти «Великого будівництва», питання запровадження інклюзії та безбар’єрності, а також процес перевірки в регіонах закладів, що надають соціальні послуги для літніх людей та людей з інвалідністю.

Наразі закінчується фінальний етап опрацювання проектів, які будуть реалізовані в цьому році за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. Наступного тижня відбудеться засідання комісії, на якому будуть затверджені ці проекти.
Окрім того, Міністр повідомив голів ОДА про перше засідання міжвідомчої робочої групи з розробки проекту Національної стратегії безбар’єрності за участі першої леді України Олени Зеленської.
Стратегія складатиметься з шести напрямів: соціального, освітнього, економічного, громадянського, фізичного та цифрового. По кожному з цих напрямів наразі створюється робоча група. Олексій Чернишов закликав регіони приєднуватись до цієї роботи. Губернатори отримають від Мінрегіону презентацію стратегії безбар’єрності та долучать до її розробки своїх представників. Адже з огляду на децентралізацію, успішність реалізації стратегії на практиці залежить саме від дій на рівні регіонів. За тиждень керівництво кожної області має надати вже розроблені власні програми заходів безбар’єрності.
«Наразі безбар’єрність стає в Україні державною політикою. Усі українці повинні мати рівний доступ до освіти, послуг, інфраструктури. Відтепер це новий важливий напрям регулярної роботи Мінрегіону з керівництвом областей. Отже ми будемо ретельно контролювати, як у кожному регіоні враховуються потреби усіх груп населення – осіб з інвалідністю, літніх людей, молоді, жінок»,  – зазначив Олексій Чернишов. 
Також у кожній області тривають перевірки закладів, що надають соціальні послуги для літніх людей. Це необхідно, щоб уникнути повторення трагедії, що сталася 21 січня 2021 р. у Харкові.
Про результати перевірок представники облдержадміністрацій мають прозвітувати на наступному засіданні Урядової комісії  з причин виникнення пожежі у Харкові, яке відбудеться 15 лютого.
Також Міністр доручив головам ОДА забезпечити створення в кожній області Реєстрів надавачів та отримувачів соціальних послуг.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00