У Тячеві відзначили шосту річницю бойових дій під Дебальцевим

2021-02-19 14:08:52
18 лютого 2021 року в Тячівській галереї ім.Ш.Голлоші відбулася година пам’яті «Події довкола Дебальцевого скрізь призму часу», організована організаційно-методичним центром культури та мистецтва Тячівської міської ради.

У залі зібралися місцеві учасники бойових дій на сході України, представники міської та районної влади,районного військового комісаріату, школярі.
Ветеранам 128-ї бригади із Тячівщини, які взимку 2015-го року виконували завдання у зоні Дебальцева, адресували слова подяки за мужність та патріотизм. Дякували також і батькам героїв, які віддали життя за територіальну цілісність держави.

Подяки учасникам боїв за Дебальцево вручили завідувач сектору завідувач сектора з питань оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Тячівської РДА Василь Калинич, начальник відділу освіти Тячівської міської ради Станіслав Дерен, в.о. начальника Тячівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євген Шваля, голова Тячівської спілки воїнів АТО "Патріот"-Василь Минзат.

Спогадами про битву за Дебальцево поділився і тячівець Роман Жованик, відзначений нагородою «Народний Герой України». Під час Дебальцівських подій, він, командир взводу 128-ї гірсько-піхотної бригади, командував опорним пунктом і дав найбільш результативний бій ударній групі найманців.  

Свою розповідь Роман Жованик проілюстрував унікальними фотознімками й аматорським відеороликом на основі кадрів, відзнятих військовими.
Ведучі  зустрічі: Діана Шпілка та Марина Шобей запросили присутніх вшанувати пам'ять загиблих воїнів  хвилиною мовчання.
Цього ж дня у Тячеві вшанували пам’ять загиблого під Дебальцевим Романа Козичка. Військові побратими разом з представниками влади поклали квіти до меморіальної дошки на будівлі професійного ліцею, де навчався військовий, та на могилу героя.

















































































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00