У Тячівській РДА проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

2021-02-23 15:21:26
У понеділок, 22 лютого 2021 року, під головуванням першого заступника голови  Олександра Шевері відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тячівській РДА.

На комісії розглянуто питання про стан епізоотичної ситуації щодо високопатогенного грипу птиці, з приводу чого інформував начальник Тячівського РУДПСС Іван Микулянець 
Відтак як було зазначено у випадку виникнення захворювання пташинним грипом та поширення епізоотії може привести до нанесенню власникам домашньої птиці великих матеріальних збитків, а також є імовірним фактором, що може викликати розповсюдження епідемії грипу та РВІ серед населення.
Також йшлося про збільшення популяції лисиці, яка є переносником особливо небезпечної хвороби - сказу.  З приводу чого буде продовжено проведення депопуляції (зниження чисельності) диких тварин за допомогою відстрілу.  Відбір та дослідження патматеріалу від відстріляних диких тварин здійснюватиметься із дотриманням вимог біобезпеки.
 Під час засідання голова комісії Олександр Шеверя ознайомив присутніх з розпорядженням голови РДА від 09.02.2021 №54 "Про склад державної надзвичайної протиепізоотичної комісії" та окреслив основні її завдання, права та відповідальність. 
З приводу обговорених питань присутнім на комісії єгерям та мисливцям надано відповідні рекомендації та прийнято рішення.  Зокрема щодо проведення всіх необхідних профілактичних заходів з метою мімізації ризиків занесення та поширення вірусів високопатогенного грипу птиці та інших небезпечних захворювань у  дикій фауні на території району.
 Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00