Україна головуватиме у Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону

2021-02-25 11:21:49
Координаційний центр Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону погодив заявку України на головування у цій ініціативі з листопада 2021 по листопад 2022 року.

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Україна стала першою країною, що не є членом ЄС, та яка буде головувати в Стратегії й відповідатиме за визначення пріоритетних напрямків співпраці країн в рамках ініціативи.

«Для нас головування у Дунайській Стратегії – це велика відповідальність і ще одна можливість вивчити досвід сусідів по регіону. Кожна спільна з Європейським Союзом платформа для роботи прискорює євроінтеграційний рух України і особливо, коли мова йде про співробітництво в масштабах одного з найбільших регіонів центральної Європи»,- зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Зараз Мінрегіон спільно з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції працює над підготовкою Програми та Плану заходів головування України в Стратегії, які включатимуть пріоритети та цілі на весь період головування.

Довідково:

Дунайська стратегія – це платформа і план дій по співпраці 14 країн дунайського регіону. Українська частина Стратегії охоплює Одеську, Івано-Франківську, Чернівецьку та Закарпатську області.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00