На Закарпатті вже 45 територіальних громад підключено до програмного комплексу „Інтегрована інформаційна система „Соціальна громада”

2021-03-15 10:52:01
Програмний комплекс „Соціальна громада” спростить доступ громадян до адміністративних послуг соціального характеру.
Для оформлення пільг, субсидій та інших державних соціальних допомог жителі будуть звертатись не в районний центр, а в орган місцевого самоврядування, 
В області триває процес підключення територіальних громад до програмного комплексу „Інтегрована інформаційна система „Соціальна громада”. Так, станом на 12 березня до програмного комплексу вже підключено 45 громад. І ще 19 громад успішно подали заявку на підключення та очікують на її розгляд та погодження ДП „ІОЦ Мінсоцполітики України”. 
Цей програмний комплекс дозволить опрацьовувати документи в електронному вигляді, що скоротить час прийняття рішення вдвічі. Завдяки програмному комплексу „Соціальна громада” створюється „електронна” справа заявника і за один робочий день файл передається до органів соціального захисту населення райдержадміністрацій. Фахівець самостійно заповнює в електронній формі заяву та декларацію, що дозволяє уникнути помилок при заповненні документів заявником.
Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації активно проводиться інформаційно-консультативна робота серед виконавчих органів територіальних громад щодо підключення до Програмного комплексу, здійснюється методичний супровід ТГ, доводяться до відома всі нововведення і зміни у законодавстві, які стосуються надання соціальних послуг в ТГ. 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00