Реконструкція малої сцени Закарпатського драмтеатру, камери відеоспостереження в Ужгороді та проєкти у сфері освіти, медицини й екології реалізують у межах Програми ЄІС «Румунія-Україна» до 2023 року!

2021-03-19 11:37:17
Олександр Білак, начальник управління єврорегіональної співпраці Закарпатської ОДА, разом з Інгрід Букшею, директоркою Спільного технічного секретаріату, відповідальними проєктними менеджерами та закарпатськими організаціями, які реалізовують спільні проєкти, провели онлайн-зустріч. 

На онлайн-нараді презентували декілька проєктів, а саме:  
1. «Забезпечення громадської безпеки шляхом співпраці правоохоронних органів та використання передових систем відеоспостереження в Ужгороді та Сату Маре».
2.  Розвиток транскордонної культури: Оновлені театри в Сату-Маре та Ужгороді. 
Спікери озвучили проблемні питання, які виникають у процесі реалізації 16 проєктів.
Найбільше – питання з документацією у громадах, де пройшли об’єднання та процеси реорганізації, а також проблеми з реалізацією заходів, які виникли у зв’язку з встановленням карантину та обмежувальними протиепідемічними заходами у протидії поширенню COVID-19.
Загалом в області має бути реалізовано 16 грантових проєктів у рамках цієї програми. Сьогодні декілька проєктів не завершили процедуру підписання грантових контрактів.
«Представники від Закарпатської ОДА в межах своєї компетенції здійснюють моніторинг імплементації проєктів та консультують, допомагають вирішувати проблемні питання, які виникають на шляху реалізації проєктів», - додав Олександр Білак, начальник управління єврорегіональної співпраці Закарпатської ОДА.
За останні роки двостороннє міжрегіональне і транскордонне співробітництво обох держав стало дієвим механізмом, у рамках якого Україна та Румунія успішно реалізовують взаємовигідні проєкти!

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00