За підтримки Держпрограми розвитку транскордонного співробітництва реалізовуватимуть важливі проєкти для області

2021-03-30 15:58:18
Іштван Петрушка, заступник голови Закарпатської ОДА, зазначив, що ще минулого року окремі пункти Державної програми розвитку транскордонного співробітництва
жваво обговорювалися і залишалися на рівні діалогів. Сьогодні їх включено до переліку завдань, які мають реалізуватися на 2021-2027 рр у межах Державної програми розвитку транскордонного  співробітництва 2021-2027.
Іштван Петрушка: «За ініціативи обласної влади та усіх сторін нам вдається сьогодні не просто дискутувати, а скласти список завдань, які  будемо реалізовувати для розвитку нашого Закарпаття».
За словами Іштвана Петрушки, приймається нова Державна програма розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 роки.
У ній буде включено такі завдання:
- забезпечити участь України у реалізації ініціативи створення нової макрорегіональної Стратегії Європейського Союзу для Карпатського регіону;
- забезпечити розбудову дорожньої та прикордонної інфраструктури, будівництво під’їзних шляхів до пунктів пропуску гірських прикордонних територій Карпат (будівництво та реконструкція близько 1531 км доріг до 2022 року);
- підвищити рівень інфраструктурної та інформаційної доступності гірських прикордонних територій;
- сприяти розвитку недержавних інституцій, громадських організацій, що здійснюють свою діяльність у сфері транскордонного співробітництва;
- забезпечити співфінансування  проєктів транскордонного співробітництва,  пріоритетних для розвитку регіонів, в рамках Європейського інструменту сусідства та нового фінансового інструменту на 2021-2027 роки.
Відбулося засідання Урядового комітету з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва, культури, молоді, спорту та інформаційної політики в режимі онлайн-зв’язку. До якого долучилися заступник голови Закарпатської ОДА Іштван Петрушка та начальник управління єврорегіональної співпраці Олександр Білак.
"Наша мета – знайти дієві механізми у всіх сферах, аби покращити розвиток Закарпаття, відповідно якість життя людей", - додав заступник голови Закарпатської ОДА.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00