Весняний призов і вакцинація - важливі питання району обговорено в Тячівській РДА

2021-03-31 12:38:35
У вівторок,  30.03.2021 у Тячівській РДА відбулася нарада з головами територіальних громад в  режимі відеоконференц - зв’язку. 

Провів нараду голова РДА Тімур Аверін за участі першого заступника голови Олександра Шевері, керівників установ, організацій району, структурних підрозділів державної адміністрації. Серед присутніх - заступник військового комісара – начальник сектору комплектування Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  Юрій Величканич та ін. 

Розглянуто наступні питання порядку денного: 

1.Про хід підготовки допризову юнаків  на строкову військову службу під час проведення весняного призову 2021 року.  

В Україні стартував весняний призов, який триватиме з 1 квітня до 30 червня. На строкову службу призиваються юнаки віком від 18 до 27 років у передбаченому законом порядку. Солдати строкової служби не беруть участі в операції ООС (АТО) і не відправляються в зону військового конфлікту. Станом на 30.03.2021 планові завдання по призову в Тячівському районі виконано на 6,18%. Заступник обласного військового комісара Юрій Величканич закликав голів територіальних громад активізувати роботу з організації оповіщення та забезпечення своєчасного прибуття громадян призовного віку до районної призовної комісії а відтак - проходження служби в армії.   

2. Про епідситуацію в Тячівському районі щодо гострої распіраторної хвороби COVID -19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2
інформував начальник районного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Василь Бокотей.
На даний час ситуація щодо COVID -19 залишається невтішною, проводяться відповідні протиепідемічні заходи та діють карантині обмеження "червоної зони". В районі здійснюються перевірки дотримання карантинних правил  суб'єктами господарювання та мешканцями району. В КНП «Тячівська районна лікарня»  за останню добу поступило 13 хворих на COVID-19, всього станом на 30.03.2021 на стаціонарному лікуванні  перебуває 203 хворих, захворіло за час пандемії 9 з яких у реанімації. За час пандемії захворіло 5207 мешканців Тячівщини. 

3. Про стан проведення вакцинації проти COVID-19 на території Тячівського району.
Як повідомила медична сестра ЦПМСД В.Руснак станом на 29.03.2021  в районі зроблено 270 щеплень. З 22 березня розпочато ІІ етап, якому підлягають: всі працівники первинної медичної допомоги, соціальної сфери та громадського здоров’я, а також люди віком понад 80 років. Отримати щеплення від COVID-19 можна в таких пунктах АЗПСМ: Буштинська, Тячівська, Вільховецька, Н-Апшанська, Дубівська. В районі достатньо вакцин, тож записатись на щеплення можна звернувшись до свого сімейного лікаря та через онлайн за допомогою програми "Дія".

4. Про активізацію роботи з недопущення спалювання сухої рослинності та посилення відповідальності за дії спрямовані на забруднення атмосферного повітря.
З приводу даного питання інформував начальник Тячівського РВ УДСНС України Закарпатської області Михайло Горбан. Він зокрема зазначив, що з настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду відмічається збільшення кількості пожеж через необережне поводження з вогнем, дитячих пустощів. Через часті випадки спалювання сухої рослинності наносяться значні матеріальні та екологічні збитки. Зростає небезпека розповсюдження таких пожеж у лісових масивах, на дачних ділянках, об'єктах різних форм власності,  що може призвести до непередбачуваних наслідків. З початку року кількість пожеж в екосистемах, пов'язаних з спалюванням сухостою та сміття збільшилась на 72%. 

У підсумку роботи наради голова РДА Тімур Аверін наголосив щодо активізацію роботи з вирішення обговорених на нараді питань, з приводу чого надано відповідне доручення. 

Пресслужба Тячівської райдержадміністрації


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00