На Тячівщині триває ІІ етап вакцинації проти COVID-19

2021-04-05 10:05:11
З 22 березня у пунктах щеплень Центру первинної медико-санітарної допомоги Тячівської районної ради розпочато ІІ етап вакцинації  проти COVID-19.

Як повідомляє відповідальна за профілактичні щеплення медсестра  Центру Віталія Руснак в начвності достатньо доз вакцин, щоб виконати планові показники з вакцинації. 
Так станом на 05.04.2021  у Тячівському районі від COVID-19 вакциною Ковішилд/Астразенека щеплено 450 осіб, з яких 179  – медичні працівники.
Найбільше активно вакцинуються мешканці Тячева, Буштина та Дулова. Для прикладу, минулої п'ятниці  в районі пройшли вакцинацію 50 осіб.  
Отримати щеплення можна в таких пунктах АЗПСМ як: Буштинська, Тячівська, Вільховецька, Н-Апшанська, Дубівська, Калинівська, які відповідають  встановленим нормам.
Всім, хто бажає  вакцинуватися потрібно звернутися  до сімейних лікарів по місцю проживання, незалежно від укладення декларацій.  Відтак медиками формуються  цільові групи на чергову вакцинацію, яка проводиться щоденно у вищевказаних медичних закладах.
Також записатися на вакцинацію можна через електронні носії:  
- портал vaccination.covid19.gov.ua 
- контакт-центр  Міністерства охорони здоров‘я України https://vaccination.covid19.gov.ua/
- портал Дія https://id.diia.gov.ua/
При наявності вільної дози, яка може з'явитися через виявлені протипокази або відмови , Вам зателефонують з  пункту щеплення та повідомлять про час і місце вакцинації.
Всі інші бажаючі отримати безкоштовне щеплення від COVID-19, які запишуться на вакцинацію, будуть запрошені відповідно до затверджених етапів вакцинації в Україні.
Етапи вакцинації згідно з дорожньою картою реалізовуються одночасно.  
Тобто на сьогодні можуть пройти щеплення всі,  хто перебуває на першому або на другому етапі вакцинації. 
Віталія Руснак наголошує - на першому етапі щеплюють людей з критичним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби та тих, які виконують критичні функції у боротьбі з пандемією. 
Отож наразі мають можливість вакцинуватися люди з 1-го та 2-го етапу вакцинації, а саме:
- медичні працівники, що працюють з хворими на COVID-19 та  інших медичних закладів, в тому числі й ФОПи, всі працівники охорони громадського здоров'я  
- люди, які перебувають в інтернатних закладах
- військовослужбовці, які беруть участь в Операції об’єднаних сил на Сході України
- люди віком від 80 років
- соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери
Запрошуємо бажаючих осіб, з перелічених вище категорій,  вакцинуватися проти COVID-19 і тим самим зупинити розповсюдження інфекції. 
Тільки виробивши колективний імунітет, зможемо побороти пандемію та повернутись до звичного повноцінного життя!  
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00