У 2021 році стартує реконструкція нині аварійного Тересвянського мосту

2021-04-09 08:03:14
За словами експертів Служби автомобільних доріг у Закарпатській області, на завершальному етапі проєктування об’єкта, ремонт якого розпочнуть уже цього року у рамках програми Президента України «Велике будівництво».

«Термін реконструкції мосту згідно з документацією триватиме два роки. Однак у подальшому відремонтований за сучасними стандартами міст, котрий має надважливе значення для логістики регіону, буде надійно служити закарпатцям і гостям області», - прокоментував перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.
Днями у рамках експлуатаційних робіт на Тересвянському мосту, що розташований на дорозі Н-09 Мукачево — Рахів — Івано-Франківськ — Львів, влаштували тонкошарове асфальтне покриття для безпечного проїзду.
Міст через річку Тересва є стратегічно важливим об’єктом, тому задля забезпечення безпеки руху по ньому було ухвалено рішення влаштувати шар асфальту на обох смугах та під’їздах з обох боків. Але ці роботи були проведені суто для забезпечення проїзду, і не є етапом реконструкції мосту. 
Нинішній стан мосту за експертною оцінкою визначений як обмежено працездатний. У 2019 році тут ввели тимчасове обмеження руху із забороною проїзду транспортних засобів загальною вагою понад 7 тонн. Перевізники вимушені об’їжджати аварійний міст місцевими дорогами, а це гак у 32 км. 
Міст є невід’ємною частиною транспортного коридору області, який має виходи до кордону з 4 країнами ЄС. Через нього пролягає шлях для мешканців Рахівського та Тячівського районів, до обласного центру Закарпаття та Мукачева.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00