Жовтий рівень небезпеки: закарпатців повідомляють про штормове попередження та ускладнення погодних умов

2021-04-13 14:31:08
Цими днями на території Закарпатської області очікують ускладнення погодних умов. Про це повідомив Ігор Шинкарюк, заступник голови ОДА та керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

«Синоптики інформують, що сьогодні на високогір’ї можливе сходження снігової лавини. Рівень небезпеки – третій», – додав Ігор Шинкарюк.
Упродовж 14–16 квітня на Закарпатті погіршиться погода.
Температура повітря знизиться: вдень коливатиметься від +3 до +8 градусів, в горах – місцями від -2° до +3°; вночі – від 0 до +5° та в горах – від 0 до -5 градусів.
Протягом цих діб на території регіону триватимуть опади у вигляді дощу, в горах – мокрий сніг та сніг. У горах налипання мокрого снігу, на високогір’ї хуртовини, подекуди посилення північного вітру 15-20 м/с. На окремих ділянках гірських доріг ожеледиця.
«Під час ускладнення погодних умов варто бути особливо пильними та обачними. Таке погіршення може спричинити чимало труднощів у роботі служб комунального господарства, призвести до порушень електропостачання та руху транспорту на окремих ділянках гірських доріг вулиць», – зауважив Ігор Шинкарюк.
Синоптики також попереджають, що 14–15 квітня рівень води в річках області підвищиться на 0,5 – 1,5 м.
Ускладнення погодних умов 14–16 квітня відповідає І рівню небезпечності (жовтий).

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00