"Жовта зона" не означає, що COVID-19 більше не існує - засідання комісії ТЕБ та НС в Тячівській РДА

2021-04-15 14:53:17
Дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів під час перебування району в "жовтому"  рівні епідемічної небезпеки обговорено на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС.

Участь взяли - голова РДА Тімур  Аверін,  перший заступник голови  Олександр Шеверя,  відповідальний секретар комісії Василь Бокотей та ін.
Насамперед учасниками зібрання було проаналізовано стан захворювання на COVID-19 та основні показники епідемситуації.
В районі станом на 13.04.2021 діє 10 офіційних пунктів забору матеріалів для ПРЛ -тестів в комунальних закладах охорони здоров'я. Триває ІІ етап вакцинації, щеплено 681 особу. В районній лікарні на стаціонарі перебуває 132 хворих, з яких 8 - у реанімації, 5 - під апаратами ШВЛ. З 10 осіб, які поступили за добу, у 8 - підтверджений COVID-19. 
Динаміка захворюваності зменшилась, однак небезпека залишилась. А це означає, що потрібно зробити все необхідне, аби втриматись хоч на цьому рівні і не допустити зростання. Також дуже важливо не допустити поширення вірусу під час відзначення Великодня, релігійних обрядів.
Саме на цьому акцентував увагу перший заступник голови РДА Олесандр Шеверя. Зазначивши при тому, що на сьогодні люди поводяться так, ніби COVID-19 більше не існує. І починають ігнорувати карантинні заходи та обмеження, які встановлені для "жовтого"  рівня епідемічної небезпеки.  
А вони,  відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236,  продовжують діяти по всій країні до 30 квітня поточного року. 
Відповідальний секретар комісії Василь Бокотей зазначив, що   заборонено перебувати  в громадських місцях без захисних масок, самовільно залишати місця самоізоляції та обсервації, а також проводити масові заходи за участю великої кількості людей без дотримання дистанції тощо. 
Голова РДА Тімур Аверін наголосив щодо активізації роботи з вакцинації населення  як ефективного  методу в боротьбі з COVID-19.
А також роботи мобільних груп з перевірки виконання  карантинних вимог суб’єктами господарювання всіх форм власності. 
У підсумку роботи засідання прийнято рішення про проведення один раз  у три дні аналізу ситуації з  COVID-19,  посилення контролю за дотриманням обмежень  "жовтого"  рівня епідемічної небезпеки на території Тячівського району та співпраці з територіальними громадами району. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00