Проведення весняного призову обговорили в Тячівській РДА

2021-04-16 13:32:29
Сьогодні 16.04.2021 в Тячівській РДА відбулася  чергова нарада щодо  весняного призову, яку провів перший заступник голови Олександр Шеверя. 

Участь взяли –  начальник сектору з питань оборонної, мобілізаційної, режимно - секретної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Василь Калинич та військовий комісар РТЦК та СП Руслан Тополюк, представник райвідділу поліції Василь Немеш. 
Відтак як було зазначено на території району тривають заходи з весняного призову, який   розпочався 1 квітня і триватиме до 30 червня поточного року. 
Відповідно було видано розпорядження голови РДА щодо оповіщення юнаків призовного віку для проходження медкомісії і визначення ступеню придатності до військової служби та доведено до виконання по територіальних громадах.
В перших числах квітня в армію вже відправлено перших призовників з села Вонігово, Лази і Тячівка. 
Олександр Шеверя наголосив щодо активізації заходів в громадах з виконання планових показників по призову та проведення масово-роз’яснювальної роботи. 
Зокрема що стосується соціального захисту військовослужбовців та відповідальності через ухиляння від проходження служби в армії. 
Служити призивають юнаків віком від 18 до 27 років – до Збройних Сил України, Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України та Державної служби транспорту – спершу до навчальних центрів, де проходять підготовку, а звідти їх розподіляють по військових частинах на території держави. 
І що важливо, солдати строкової служби участі в операції об’єднаних сил (антитерористичній операції) не беруть – вони служать в місцях постійної дислокації військових підрозділів. 
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00