На Тячівщині проти COVID-19 вакцинували 1154 людини, найстаршому – 93 роки

2021-04-23 19:45:05
Триває вакцинальна кампанія від COVID-19. За інформацією відповідальної за вакцинацію на Тячівщині – медсестри КНП «ЦПМСД» Тячівської районної ради Віталії Руснак, станом на 22 квітня в районі щеплення від COVID-19 отримали 1154 осіб.

Серед вакцинованих – медики, особи віком понад 80 років, соціальних працівників, вчителі, є й люди 65-річного віку і старші. Щеплення залишковими дозами вакцини можу отримати усі бажаючі, хто записався на вакцинацію.


Цього тижня в районі розпочали вакцинацією однодозним препаратом Coronavaс, яку використовують для щеплення маломобільних груп населення на дому, та тими, хто доглядає за ними. Нею щепили трьох людей, які не здатні самостійно пересуватися, та одного доглядальника за такою особою. Також нею будуть вакцинувати учителів, залучених до проведення ЗНО. Щеплення цією вакциною здійснюють лише мобільні бригади, оскільки лише вони пройшли відповідне онлайн-навчання та отримали сертифікати.
 
Наразі стаціонарні пункти вакцинації працюють при Тячівській, Вільховецькій, Тересвянській, Тернівській, Буштинській, Дулівській, Дубівській, Калинській, Нижньоапшанській амбулаторіях. Працюють і дві мобільні бригади – КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Тячівської міської та районної рад.


Найстаршим мешканцем району, який отримав першу дозу захисту від ковіду, став 93-річний Михайло Юрійович Сабадиш, 15.08.1927 року народження, з Нижньої Апші. Чоловіка вакцинували у місцевому стаціонарному пункті.


Наступного тижня медики очікують на поставку вакцини Astrazeneca Covax. Нею дозволено вакцинувати також і осіб, які отримали першу дозу вакцини Astrazeneca Covishield. Ті, хто отримав першу дозу вакцини Astrazeneca Covishield, другу отримають через 12 тижнів після першої.
Разом з тим, з вакциною Pfiser медики Тячівського району поки не працюватимуть, оскільки у Закарпатті спеціалізоване навчання у Києві щодо її використання пройшла єдина мобільна група – ужгородська. До того ж, для її зберігання необхідні спеціальні умови. Тож вакциною Pfiser вакцинуватимуть мешканців та працівників будинків-інтернатів для людей похилого віку. Таких на Тячівщині два.
https://www.tyachiv.com.ua/
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00