Розпорядження "Про навігацію на водних об’єктах області"

2021-04-28 09:33:05



Закарпатська обласна державна адміністрація

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я



22.04.2021                                          м. Ужгород                                                  № 321

Про навігацію на водних об’єктах області

Відповідно до статей 6 і 39 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, Водного кодексу України, рішення обласної ради від 16 травня 2019 року № 1465 „Про Правила користування маломірними (малими) суднами на водних об’єктах Закарпатської області”, постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 „Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, з метою упорядкування використання та забезпечення руху плавзасобів, попередження нещасних випадків із людьми на воді:
1. Відкрити навігацію на водних об’єктах області для маломірних (малих) суден, інших плавзасобів з 25 квітня 2021 року за умови плавання маломірних суден, інших плавзасобів виключно у світлий час доби за сприятливих метеорологічних умов на водних об’єктах області та дотримання вимог карантинних заходів.
2. Райдержадміністраціям та пропонувати міськвиконкомам, виконавчим комітетам місцевих рад територіальних громад, на підзвітних територіях яких розташовані водні об’єкти:
2.1. Довести до відома власників маломірних суден, що згідно з Правилами користування маломірними (малими) суднами на водних об’єктах Закарпатської області, затверджених рішенням обласної ради від 16 травня 2019 року № 1465 (далі – Правила), експлуатація та стоянка суден, інших плавзасобів, які не зареєстровані, не пройшли технічний огляд, без нанесених бортових номерів на водних об’єктах області забороняється.
2.2. Забезпечити контроль за дотриманням вимог Правил у взаємодії з представниками центральних органів виконавчої влади, які забезпечують охорону життя людей на водних об’єктах області.
3. Рекомендувати групі водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області до відкриття сезону відпочинку на воді привести рятувальні засоби на водних обʼєктах області згідно з вимогами Типових правил охорони життя людей на водних об’єктах України.
4. Пропонувати:
4.1. Керівникам підприємств, організацій та установ, що мають бази відпочинку на річках, озерах, водоймах області, до відкриття сезону відпочинку облаштувати стоянки для маломірних (малих) суден, інших плавзасобів відповідно до Правил для щорічного огляду з метою одержання дозволу на експлуатацію в Подільсько-Карпатському міжрегіональному управлінні Державної служби морського та річкового транспорту України (буд. 61 (59 а), оф. 5, вул. Наукова, м. Львів, 79071, тел. 0939200464). 
4.2. Юридичним і фізичним особам, які використовують водні обʼєкти області, в установленому порядку зареєструвати, перереєструвати плавзасоби та провести заміну на безстрокові суднові білети, у яких закінчився термін дії, у відділі надання адміністративних послуг Подільсько-Карпатського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України.
4.3. Подільсько-Карпатському міжрегіональному управлінню Державної служби морського та річкового транспорту України:
забезпечувати контрольно-наглядову діяльність інспекторському складу за підтриманням належного рівня безпеки та попередження аварійності засобів водного транспорту на водних об’єктах області;
здійснювати контроль та нагляд за дотриманням власниками баз стоянок маломірних (малих) суден вимог безпеки судноплавства, зокрема щодо наявності спеціально обладнаних причалів для висадки та посадки пасажирів, справності навігаційних та метеорологічних пристроїв, утримання у робочому стані та готовності до застосування рятувальних суден.
5. Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації забезпечити оприлюднення цього розпорядження через електронні засоби масової інформації.
6. Райдержадміністраціям та пропонувати міськвиконкомам, виконавчим комітетам місцевих рад територіальних громад про хід виконання цього розпорядження поінформувати департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення облдержадміністрації до 17 червня 2021 року.
7. Департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення облдержадміністрації узагальнену інформацію подати облдержадміністрації до 15 липня 2021 року.
8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови державної адміністрації Білецького М. З.
Голова державної адміністрації                                          Анатолій ПОЛОСКОВ
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00