Закарпатські школи отримали від держави освітню субвенцію у розмірі понад 40 млн грн

2021-04-29 07:39:46
На боротьбу з COVID-19 та його наслідками у школах Уряд для Закарпатської області спрямував освітню субвенцію у розмірі понад 40,8 млн грн. 

Ці кошти мають цільове призначення.
За інформацією заступника голови Закарпатської ОДА Ігоря Шинкарюка понад 40 млн грн спрямують на придбання ноутбуків для педагогічних працівників, які організовують дистанційне навчання.
«На початку пандемії до роботи та навчання в режимі онлайн звикали і вчителі, і учні. Сучасне комп’ютерне обладнання, яке незабаром буде у школах Закарпаття, – це запорука якісного освітнього процесу і така потрібна допомога усім його учасникам», – додав Ігор Шинкарюк.
За 814,7 тис. грн субвенції також закуплять засоби індивідуального захисту та дезінфікуючі засоби для забезпечення дотримання протиепідемічних заходів під час проведення ЗНО у 2021 році.
Заступник голови облдержадміністрації наголосив, що максимального захисту потребують понад 13 тисяч учасників зовнішнього незалежного оцінювання та близько 4 тисяч педагогічних працівників області, яких залучать до проведення тестування. 
21 квітня Кабінет Міністрів України на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти виділив субвенцію у розмірі 1 млрд грн та розподілив ці кошти між місцевими бюджетами.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00