Буштинський парк відновлюється !

2021-05-18 09:28:27
Голова Тячівської РДА Тімур Аверін, разом з своїм заступником Олександром Шеверею,  навідались з робочою поїздкою в Буштинську громаду. 

Окрім об'єктів інфраструктури оглянули місцевий парк ім. Б.Хмельницького -  унікальне місце для дозвілля та відпочинку, що знаходиться в селищі Буштино.  
Як розповів очільник громади Руслан Янчій парк має дуже цікаву трьохсотлітню історію та статус пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення. Він завжди був окрасою та гордістю не лише Буштина й всього району, однак, на жаль, під час економічного занепаду селища теж почав руйнуватися.  
Нове "дихання" парк отримав зовсім недавно, завдяки  ініціативним мешканцям, які взялися за його відродження. 
Проведено благоустрій невеличкої території, де облаштовано зоокуток, в якому поселились понад 40 декоративних тварин і птахів.
А на одній із сесій селищної ради було прийнято рішення про  створення комунального підприємства, яке й буде опікуватися парком та дасть поштовх подальшому його відновленню, - зазначив Руслан Янчій.
Голова Тячівської райдержадміністрації Тімур Аверін відмітив важливість прийняття такого рішення для розвитку цієї пам’ятки садово-паркового мистецтва та селища Буштина з метою покращення його туристичної привабливості.  
Відтак запевнив у сприянні районної влади щодо залучення інвестицій для громади загалом.



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00