У Тячівській РДА проведено нараду з керівниками правоохоронних й контролюючих органів та структур району

2021-06-10 16:28:27
Голова Тячівської РДА Тімур Аверін повів нараду з керівниками правоохоронних й контролюючих органів  та відповідних структур району. 

Порядок денний стосувався багатьох сфер діяльності та актуальних проблем району. 
1. Про виявлення  несанкціонованих рубок дерев цінних порід на території лісомисливських господарств з січня по травень 2021 року. 
Виявлено 9 фактів правопорушень,  в тому числі й вирубку 12 дерев породи дуб в смт. Буштино, чим завдано шкоди на суму 168 тис. грн. Щодо діяльності в сфері лісокористування загалом, то як було наголошено під час наради, реалізація необробленої деревини відбувається виключно засобами електронної комерції - на відповідних електронних майданчиках.  І виграє той, хто пропонує найбільш вигідну ціну для підприємства. Наростає невдоволення з боку дрібних місцевих підприємців, яким важко конкурувати на ринку. Часом це виливається в підбурення громадських активістів з перекриттям доріг та зупинки автомашин з деревиною. З приводу неправомірних дій у перешкоджанні роботи державних підприємств передбачена відповідальність.  Також доручено відповідним структурам посилити контроль за дотриманням законності у сфері лісозаготівлі. 
2. Щодо незаконного видобутку піщано - гравійної суміші на території району. 
З приводу даного питання було наголошено, що ситуація надзвичайно складна. Незаконний забір піщано-гравійної суміші здійснюється на водних об'єктах практично чи не у кожному населеному пункті. Тіньовий промисел призводить до негативного впливу на гідрологічний стан річної екосистеми та руйнації ґрунтового покриву  тощо. 
3. Щодо ліквідації в районі нелегального обігу та торгівлі нафтопродуктами.
В районі діє мобільна група, яка здійснює перевірку щодо  дотримання  норм чинного законодавства з обігу нафтопродуктів та діяльності АЗС. Зазвичай в нелегальних  АЗС відсутні дозвільні документів у сфері екології, пожежної безпеки та охорони праці тощо. Такі заправки не надають фіскальний чек, а також не мають сертифікатів про якість продукції.Виявлено три пункти торгівлі автопаливом, зокрема в с.Лопухово, с.Крива та смт. Дубове,  де були відсутні такі документи. Матеріали перевірки направлено до ДФС в Закарпатській області для прийняття рішення згідно чинного законодавства України.  
4. Щодо незаконного функціонування ігрових апаратів на території району. 
В правоохоронні органи надійшло 7 заяв функціонування ігрових апаратів, у 3-ох випадках здійснено вилучення комп'ютерної техніки в кількості 30 штук.  Проводяться процесуальні дії. За ведення грального бізнесу без ліцензії передбачена кримінальна відповідальність: штраф від 170 до 680 тисяч гривень, за повторне порушення — від 680 до 850 тисяч гривень або ж позбавлення волі. 
За підсумками  наради  головою РДА Тімуром Аверіним буде надано вказівки та доручення для відповідного реагування.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00