До уваги юридичних та фізичних осіб, які використовують найману працю !

2021-07-05 13:56:08
Державна служба України з питань праці відповідно до Положення про Державну службу України з питань праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 № 96,
здійснює державний контроль за дотриманням законодавства про працю юридичними особами, та фізичними особами, які використовують найману працю, зокрема, з питань виявлення неоформлених трудових відносин.
Незадекларована праця дає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників, сприяє ухиленню від сплати податків, зменшує надходження додержавного й місцевого бюджетів. Працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті.
За різними підрахунками частка працівників, які працюють без оформлення трудових договорів та не сплачують податки, складає 25-30%  залежно від регіону, галузі, кваліфікації роботи тощо.
Є два способи безпосереднього впливу на рівень не задекларованої праці:
Інформаційно-роз’яснювальна робота та, власне, інспекційне відвідування і застосування фінансових стягнень до роботодавців, які не реагують на попередження та вдаються до використання не задекларованої праці.
            З 01.07.2021  стартує інспекційна компанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці та відсутня позитивна динаміка щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками після проведених інформаційних заходів.
            Інформуємо суб’єктів господарювання щодо закінчення інформаційно-роз’яснювальної компанії і початок інспекційної компанії з питань виявлення неоформлених трудових відносин та активізування роботи комісій з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.
Тячівська державна адміністрація
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00