Перебіг вакцинування, інформування населення, та спільну відповідальність про це на нараді з сімейними лікарями.

2021-07-26 15:07:40
Відбулася нарада з медиками та сімейними лікарями, щодо ситуації із COVID-19, та перебігу процесу вакцинування на території району.



Участь взяли – голова райдержадміністрації  Тімур Аверін, перший заступник голови Олександр Шеверя, та голова тячівської районної ради Берінде Юрій Юрійович. 

Голова тячівської районної ради Берінде Юрій Юрійович - озвучив поточну ситуацію, яка склалася в районі, на осінь очікується ще одна хвиля захворювання, а у нас на даний момент вакциновано всього 18,9 % населення від поточного плану. Також наголосив що потрібно спільно з медиками приступити до розроблення спільної стратегії пришвидшення процесу вакцинування.

Голова райдержадміністрації  Тімур Аверін - повідомив, що у країнах Європи населення вже провакциноване на 40 - 50 %. Також, про те що є угода зі Словаччиною, про визнання Українських сертифікатів щеплення. 
Щоправда, це стосується тих, хто пройшов повний курс вакцинації. Ті, хто не зробив щеплення також можуть приїхати до Словаччини, але доведеться пройти самоізоляцію впродовж 14 днів. Або ж, на 5-й день приїзду зробити тест, і якщо результат буде негативним – насолоджуватися мандрівкою. - зі слів народного депутата України та керівника групи дружби з Парламентом Словаччини Анатолія Костюха.

Було закликано всіх медичних працівників віднестися дуже серйозно і відповідально, та максимально включатися до співпраці, медикам проводити розяснювальні роботи з громадянами, так як люди більше всього довіряють саме сімейним лікарям. 

Було прийнято рішення розробити спільну стратегію для того щоб якомога більше людей пройшли вакцинацію та убезпечили своє здоров'я.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00