Перший заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Мирослав Білецький провів нараду в Тячівській РДА. Про поточний стан вакцинації та проведення заходів щодо популяризації вакцинування в районі.

2021-08-04 17:00:03


Сьогодні, 04.08.2021 р. відбулася нарада в Тячівській РДА, яку провів Мирослав Білецький - перший заступник голови Закарпатської ОДА
Про поточний стан вакцинації та проведення заходів щодо популяризації вакцинування в районі.

В роботі наради також взяли участь голова Тячівської РДА - Тімур Аверін, перший заступник голови Тячівської РДА - Олександр Шеверя, в.о. голови районної ради Михайло Вурста, голови територіальних громад, заступники голів громад, керівники відділів освіти, медики, санітарні лікарі та керівники пунктів АЗПСМ, на базі яких розгорнуті пункти вакцинації.

В ході робочої зустрічі були розглянуті такі питання :
- Поточний стан вакцинування в області та в Тячівському районі зокрема.
- Кількість, наявність та повне забезпечення вакциною всіх пунктів вакцинації на території району.
- Налагодження співпраці між головами територіальних громад, районною адміністрацією, медичним персоналом та працівниками освіти.
- Подальші кроки щодо популяризації вакцинації в Тячівському районі та Закарпатській області загалом.

Мирослав Білецький звернувся до голови РДА, голів громад, начальників відділів освіти ТГ, медиків, старост: "Вже точно відомо що осінню нас очікує ще одна потужна епідеміологічна хвиля з новим, вже підтвердженим на Закарпатті штамом вірусу "Дельта", який є найбільш агресивним і вражає на 100% всіх, навіть дітей."

За інформацією МОЗ при посиленні карантину навчальні заклади працюватимуть лише за умови наявності 80% вакцинованого персоналу.
У разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу. Про це йдеться у постанові №1236 від 9 грудня 2020 року, зміни до якої ухвалив Кабінет Міністрів України 28 липня..

"Ми маємо на даний момент ВСЕ для боротьби з пандемією. На жаль 1300 закарпатців не змогли побороти Ковід, тому не можна допускати, щоб такі летальні випадки збільшувались.
Ми як влада зробили максимум, для того щоб, вакцина була доступна, у Закарпатті більше всього пунктів вакцинації, ніж в інших регіонах України їх є наразі 213. Тому я надіюся на Вас і прошу, організуйте і запустіть на максимум цей процес!
" - наголосив перший заступник голови ОДА - Мирослав Білецький.
 


В результаті проведеної наради було доручено головам територіальних громад Тячівського району взяти під особистий контроль хід проведення вакцинації в їх громадах та максимально сприяти в популяризації вакцинації через населення.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00