"М'яка сила в новій реальності". У Києві відбудеться саміт перших леді та джентльменів

2021-08-05 14:00:52


23 серпня, напередодні Дня Незалежності, у Києві проведуть саміт перших леді та джентльменів. Про це повідомила Олена Зеленська  на форумі "Україна 30. Імідж України".
 
Вона зазначила, що перші леді та джентльмени – це передусім громадські діячі. Саміт, який матиме назву "М'яка сила в новій реальності", дасть змогу зібрати їхні "сильні голоси" на одній платформі.
 
За словами першої леді України, захід буде спрямовано на вирішення низки гуманітарних питань, таких як рівний доступ до медичних послуг та освіти, а також забезпечення рівних можливостей у сфері культури та розвитку в нових умовах, які виникли через пандемію коронавірусу.
 
"Ми впевнені, що така багатонаціональна, багатокультурна і багатопрофільна платформа має стати традицією", – підкреслила Зеленська.
 
Крім перших леді та джентльменів, до участі у форумі також запрошено фахівців та експертів у різних сферах із низки країн. Захід відбудеться в Національному заповіднику "Софія Київська".
"Символічно, що це місце, де народилася і зростала княгиня Анна Київська. Саме її можна сміливо назвати прототипом сучасної першої леді", – зазначила пані Олена.
 
Логотипом саміту стане волошка, яка завжди була символом життя, молодості, скромності й простоти, доброти та ніжності, душевної краси й чистоти.
 
"Ми не приховуємо своїх амбіцій. Ми знаємо, що досі таких самітів не створював ніхто. Ми маємо енергію і натхнення не просто бути в контексті світових гуманітарних подій, але і ставати успішними тренд-сетерами. Ми відкриваємо нову сторінку в історії дипломатії м'якої сили. І вона назавжди залишиться написаною українською мовою", – резюмувала перша леді.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00