У межах президентської програми Володимира Зеленського «Велике будівництво» в Рокосівській ЗОШ І-ІІІ ст. зводять новий корпус для початкових класів.

2021-08-19 09:11:01
Загальноосвітня школа у селі Рокосово – один із найбільш наповнених навчальних закладів Хустщини. Тут навчається 650 учнів. 

Саме на території Рокосівської ЗОШ І-ІІІ ст. у 2021 році розпочалося будівництво двоповерхового корпусу для початкових класів. Реалізація проєкту стала можливою завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».



Недобуд, на місці якого вже зовсім скоро з’явиться нове приміщення, почали зводити ще наприкінці 80-х, а в 1991 році будівництво припинилося. І ось тепер, через 30 років, тут знову запрацювала техніка, і є надія, що скоро наймолодші школярі навчатимуться у гарних умовах, які відповідають сучасним стандартам.

Потреба у гарних, світлих, просторих класах у школі с. Рокосова дуже гостра. Адже зараз учні початкових класів навчаються у корпусах, збудованих у 1907 і 1910 роках і котрі зводили не для освітніх потреб. Тільки з роками будівлю переобладнали у класні приміщення. Тут низькі стелі, маленькі вікна, тому діткам дуже бракує світла, а класи – переповнені.

Очікуваний бюджет проєкту – майже 37 млн грн, після проведення конкурсу вартість робіт складає 29 млн грн, з яких 10 млн грн Закарпаття отримало вже цьогоріч. Саме завдяки цьому вдалося розпочати будівельні роботи.  А завершити об’єкт планують наступного року, аби новий 2022-2023 навчальний рік діти і вчителі розпочали у новому приміщенні, у нових умовах, які, певен, сприятимуть освітньому процесу, даватимуть учням сил і бажання вчитися та пізнавати світ.

Школа має ще одну проблему, вирішення якої не можна відкладати у довгий ящик. Потребує термінового ремонту дах над спортзалом. Він почав протікати, псуючи ремонт, який зробили тут кілька років тому.
 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00