Кабінет Міністрів України підтримав законопроект спрямований на удосконалення порядку визначення розміру мінімальної заробітної плати на важких та небезпечних роботах.

2021-08-20 13:00:44



Документом пропонується врегулювати питання щодо визначення на рівні угод і колективних договорів переліку важких та небезпечних робіт, які передбачають підвищену оплату праці. Окрім того, пропонується чітко визначити складові заробітної плати, які не враховуються  під час встановлення її мінімального розміру. 

“Захист прав працівників - одне з пріоритетних завдань для Мінекономіки. На жаль, сьогодні деякі недобросовісні роботодавці використовують законодавчі прогалини і штучно занижують заробітну плату або  збільшують норми праці без відповідного збільшення її оплати. Запропоновані законодавчі зміни дозволяють зафіксувати мінімальний розмір плати, а  всі доплати за несприятливі умови будуть нараховуватись додатково.  Це сприятиме прозорості  встановлення розміру оплати праці, пов’язаної з несприятливими умовами праці, та дозволить  підвищити реальний рівень доходу таких працівників. Особливо це стосується осіб, які працюють на мінімальну заробітну плату ”,- зазначила Світлана Глущенко.

Докладніше ?https://bit.ly/3ghRKJQ
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00