МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЖЕРТВ НАСИЛЬНИЦЬКИХ ЗНИКНЕНЬ АБО ДЕНЬ ЗНИКЛИХ БЕЗВІСТИ

2021-08-30 20:00:27


Щороку, 30 серпня, згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 21 грудня 2010 року у світі відзначається Міжнародний день жертв насильницьких зникнень або День зниклих безвісти. У цей день проводяться заходи, які покликані зберігати пам’ять про тих, чия доля досі невідома. Сотні тисяч людей, чиї рідні зникли безвісти, 30 серпня розділяють свій біль, підтримують один одного та плекають надію.

Варто зауважити, що органи державної влади в Україні роблять все можливе задля повернення додому кожного, хто незаконно утримується на окупованих територіях нашої держави й розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Не втрачайте надію ті, хто чекає, і ті, кого чекають!

Особа, зникла безвісти за особливих обставин – особа, зникла безвісти у зв’язку зі збройним конфліктом, воєнними діями, заворушеннями всередині держави або у зв’язку з надзвичайними ситуаціями природного чи техногенного характеру або іншими подіями, що можуть спричинити масову загибель людей.

Заява про розшук особи, зниклої безвісти, може бути подана родичем такої особи, представником військового формування, органом державної влади, органом місцевого самоврядування, об’єднанням громадян або будь-якою іншою особою, якій стало відомо про зникнення. Подається така заява до територіального органу Національної поліції України. У заяві про розшук особи, зниклої безвісти, зазначається інформація, що може сприяти розшуку такої особи.

З метою забезпечення координації діяльності органів, уповноважених на облік та розшук осіб, зниклих безвісти, у тому числі осіб, зниклих безвісти в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації, та осіб, зниклих безвісти у зв’язку зі збройним конфліктом, воєнними діями або у зв’язку з ситуаціями природного чи техногенного характеру, Кабінетом Міністрів України утворено Комісію з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, основним завданням якої є з’ясування долі та місця перебування осіб, зниклих безвісти за обставин, передбачених вище. Всі відомості про таких осіб накопичуються та зберігаються в Єдиному реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00