У Тячівському районі розпочинається осінньо-зимова нерестова заборона на вилов водних біоресурсі

2021-09-08 08:53:51



З 10 вересня 2021 року у гірських та передгірських річках Тячівського району розпочинається осінньо-зимова нерестова заборона на лов (добування) риби та інших водних біоресурсів. Враховуючи рекомендації наукових природоохоронних установ, заборона триватиме в період з 10 вересня 2021 року по 10 січня 2022 року. Основна мета заборони – забезпечити охорону та збереження в належному стані середовища існування, шляхів міграції і місць природного відтворення риби, яка нереститься в осінньо-зимовий період. Проведення заходів, спрямованих на збереження та охорону водних біоресурсів, передбачено також розпорядженням Закарпатської обласної державної адміністрації від 03.09.2021 № 804.

В період осінньо-зимової нерестової заборони любительське рибальство дозволено однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом із однією приманкою з берега на спеціально визначених ділянках:

- на р. Теребля: від місця впадіння в р. Тиса вверх по течії до пішохідного мосту в с. Мерешор;
- на р. Тересва: від місця впадіння в р. Тиса вверх по течії до автотранспортного мосту в с. Нересниця;
- на замкнених водних об’єктах (озерах, ставках), водосховищах та староріччях (старицях).

Держрибагентство закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися встановлених обмежень. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» відомства: 0 (800) 50-52-50.

Довідкова інформація:

Щороку в осінньо-зимовий період у річках та притоках передгірських і гірських районів Закарпаття відбувається нерест струмкової форелі та миня річкового. Під час нересту риба стає більш вразливою і може зазнати негативного впливу з боку людини та її діяльності, тому підлягає особливій охороні. На жаль, сьогодні чисельність струмкової форелі і миня річкового у водоймах області скорочується у зв’язку із забрудненням середовища існування, господарською діяльністю в руслах малих річок та браконьєрством.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00