ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ СХВАЛИЛА В ЦІЛОМУ ЗАКОНОПРОЄКТ «ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ»

2021-09-10 08:30:16


7 вересня Верховна Рада України схвалила в цілому законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про індустріальні парки», спрямованих на залучення інвестицій в промисловий сектор економіки шляхом запровадження стимулів в індустріальних парках», що дозволить запустити механізм індустріальних парків в Україні, які в багатьох країнах світу є ключовим інструментом економічного розвитку.
Він передбачає податкове та митне стимулювання для резидентів індустріальних парків. Для реалізації зазначених положень є необхідним прийняття  законопроєктів – 5688 і 5689. 

Крім того, закон передбачає можливість бюджетного фінансування створення необхідної інженерно-транспортної інфраструктури індустріальних парків, можливість компенсації вартості на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж всередині парку.

Його реалізація дозволить розкрити потенціал індустріальних парків та покращити умови інвестиційної діяльності в Україні, що сприятиме збільшенню надходжень інвестицій в економіку країни, яке своєю чергою забезпечить активізацію господарської діяльності, створення нових робочих місць, формування додаткових бюджетних надходжень.


Зазначаємо, що сьогодні до Реєстру індустріальних парків включено 52 індустріальні парки, у 25 із них визначено провідні компанії, а у 8  парках є учасники.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00