В Україні вводять «жовтий» та «зелений» COVID-сертифікати

2021-09-15 13:30:05
Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолій Пшеничний, днями КМУ вніс зміни до постанови № 1236 про карантин та обмежувальні заходи, що стосуються сертифікату вакцинації.Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолій Пшеничний, днями КМУ вніс зміни до постанови № 1236 про карантин та обмежувальні заходи, що стосуються сертифікату вакцинації. 
«У нас з’являються два типи таких документів: хто зробив щеплення однією дозою або має негативний ПЛР-тест за останні 72 години, той отримує «жовтий» сертифікат, а «зелений» свідчитиме про повний вакцинальний курс», – зазначив Анатолій Пшеничний. 
У разі введення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки щонайменше 80% відвідувачів та організаторів масових заходів, працівників культурних закладів, спортзалів тощо повинні мати будь-який із COVID-сертифікатів для повноцінної роботи таких закладів. При введенні «червоної» зони – у 100% осіб мають бути відповідні «зелені» сертифікати.  
Але як наголосив Анатолій Пшеничний, усі обмеження, що були введені раніше щодо соціальної дистанції та маскового режиму, діятимуть і надалі. 
Раніше ми повідомляли, що навчальні заклади працюватимуть за умови наявності в них не менше ніж 80% вакцинованих працівників, котрі зробили 1 щеплення чи пройшли повний курс вакцинації, тобто ті працівники, які матимуть «жовтий» чи «зелений» COVID-сертифікати. 
Постанова набуває чинності через 7 днів з моменту публікації.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00