Тячівців запрошують на військову службу за контрактом: вимоги, пільги та вакансії

2018-02-26 14:03:21

На військову службу за контрактом до рядового, сержантського і старшинського складу приймаються: громадяни призовного віку,


які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби; а також військовозобов’язані та жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою. Вік кандидатів на військову службу за контрактом – від 18 до 40 років (в особливий період до 60 років для чоловіків, для жінок – до 50 років).

Особливості контрактної військової служби для жінок
Вік: від 18 до 40 років (граничний вік до 50 років на час особливого періоду).
Посади та спеціальності. Жінки-військовослужбовці призначаються на такі посади: зв’язку – телефоніст, телеграфіст; тилу – кухар, кравець; медичні – фельдшер, медична сестра; штабу – діловод, відповідальний виконавець, бухгалтер тощо.
5 кроків до контрактника.
Крок 1: Прийти до районного військового комісаріату та більш детально дізнатися про військову службу у Збройних Силах України. 
Крок 2: Подати усі необхідні документи.
Крок 3: Пройти медичне обстеження, професійний та психологічний відбір.
Крок 4: Підписати контракт, пройти курс навчання за обраною спеціальністю у військових навчальних центрах.
Крок 5: На місці служби пройти військову службу за отриманою спеціальністю.
Пільги для військовослужбовців-контрактників
1. Грошове забезпечення.
Залежить від займаної посади, військового звання, кваліфікації, терміну проходження військової служби. Наразі грошове забезпечення осіб рядового складу становить від 7000 гривень, сержантського складу – від 8300 гривень і вище.
2. Отримання житла за рахунок держави.
Особи, які не перебувають у шлюбі, можуть розміщуватися в спеціально пристосованих казармах у військовій частині, а сімейні – у сімейних гуртожитках. 
Передбачено компенсацію за піднайом житла.
Військовослужбовці, які мають вислугу в 20 років і більше, мають право на отримання постійного житла.
3. Інші привілеї.
Забезпечення безкоштовними обідами у робочі дні (або за бажанням грошовою компенсацією у розмірі вартості набору продуктів на приготування обіду).
Безоплатна медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров’я. Право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристичних базах Міністерства оборони України (один раз на рік).
Отримання освіти у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) без відриву від проходження військової служби.
Право на пенсійне забезпечення незалежно від віку, в тому разі, якщо на день звільнення зі служби вислуга – 25 років і більше, або за наявності трудового стажу 25 років і більше, з яких не менше, ніж 12 календарних років і 6 місяців – військова служба.
Бажаючих запрошуємо звертатися для співбесіди і оформлення документів у Тячівський  районний військовий комісаріат за адресою: м. ТЯЧІВ , вул. Незалежності 49, тел. 0506644792, (03134) 3-34-34.
І.Тищук, військовий комісар Тячівського районного військового комісаріату, підполковник
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00