Про підготовку до проведення весняно-польових робіт у 2018 році

2018-02-28 13:06:57
                                      
       

 
Відділ агропромислового розвитку державної адміністрації доводить інформацію з листа Громадської Спілки «Спілка учасників спеціального автодорожнього руху».

         Всеукраїнська Громадська Спілка «СУСАР» постійно опікується питаннями безпеки дорожніх перевезень небезпечних вантажів.
Метою громадського об’єднання є підвищення рівня безпеки дорожніх перевезень небезпечних вантажів, а також сприяння в імплементації положень Європейської угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів до національного законодавства.
Фахівці об’єднання, входять до складу громадських рад і робочих груп Підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Комітету Верховної Ради України з питань транспорту, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Державної регуляторної служби України, Державної служби України з безпеки на транспорті, Державної фіскальної служби (митний комітет) та ряду регіональних органів виконавчої влади.
Одним із дієвих заходів, що позитивно впливає на рівень безпеки дорожніх перевезень небезпечних вантажів є контроль компетентних органів та роз’яснювальна робота серед суб’єктів перевезення, донесення останнім необхідної та корисної інформації у сфері перевезень небезпечних вантажів автомобільним транспортом.
Протягом останніх років, фахівцями об’єднання поглиблено досліджуються питання у сфері перевезення небезпечних вантажів автомобільним транспортом. Так, сільгосппідприємствами у весняний та літні періоди активно використовуються різного роду хімічні речовини (у т.ч. добрива), які перевозяться транспортними засобами від виробників до господарств, від господарств на поля. Значна кількість агрохімікатів відноситься до небезпечних речовин і має особливі умови для перевезення. Одним з критеріїв безпеки перевезення є відповідність транспортних засобів, наявність необхідного обладнання, засобів пожежогасіння, зовнішнього маркування та інших аспектів, які мінімізують аварійні ризики та настання тяжких наслідків.
Для забезпечення безперебійної роботи сільгосптехніки на полях, суб’єктами господарювання здійснюється підвіз небезпечних нафтопродуктів до місць проведення робіт. Організація подібних робіт регламентується законодавством у сфері дорожніх перевезень небезпечних вантажів та потребує пильності фахівців.
Ураховуючи наведене, рекомендуємо керівникам сільгосппідприємств району, під час проведення весняно-польових робіт у 2018 роцівзяти участь  у ознайомчих семінарах, у сфері безпеки перевезень небезпечних, великогабаритних та великовагових вантажів.
За необхідності, фахівці громадського об’єднання готові надати безоплатну допомогу у проведенні ознайомчих семінарів, консультуванні суб’єктів господарювання в сфері дорожнього перевезення небезпечних вантажів та взаємодії з компетентними органами.
Контактний телефон:+380674304255
Ю.Дан, начальник відділу АПР                                                                   
   
     
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00