«Агітувати за вакцинацію вважаю недоцільним, оскільки статистика говорить сама за себе», – Юрій Яцина

2021-10-20 17:30:21
«Агітувати за вакцинацію вважаю недоцільним, оскільки статистика говорить сама за себе. Важко навіть уявити кількість захворілих на COVID-19, госпіталізованих та померлих від вірусу, якби люди не імунізувалися хоча б так, як є зараз», – зауважив під час брифінгу Юрій Яцина, директор КНП «Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака».
 За його словами, серед інфікованих у Закарпатті багато дітей, проте ситуація не така критична, як в інших регіонах. Зокрема, в Чернівецькій області щодня виявляють до 15-20 нових випадків коронавірусу серед молодшого населення. Окрім цього, прояви стають агресивнішими у порівнянні з минулою хвилею епідемії: тепер у дітей тяжкі пневмонії та розлади шлунково-кишкового тракту.
У п’ятницю у Закарпатській обласній клінічній лікарні ім. А. Новака знову відкривають «ковідне» відділення. У закладі охорони здоров'я резервної хвилі розгорнули 100 додаткових ліжкомісць, з яких 10 – інтенсивної/реанімаційної терапії.
Юрій Яцина наголосив, що чимало хвороб в історії людства побороли завдяки вакцинам. Саме щеплення впливали на зменшення кількості інфікувань, полегшували перебіг хвороби та знижували смертність.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00