Як поводитися під час візиту до Центру/пункту вакцинації та що робити після щеплення?

2021-10-21 18:38:18
Продовжуємо відповідати на питання щодо вакцинації, які найбільше хвилюють закарпатців.
 Сьогодні розкажемо про перебування в Центрі вакцинації чи пункті щеплення та як діяти після імунізації проти COVID-19.
Першочергово не забудьте взяти паспорт та ідентифікаційний код.
У Центрі/пункті вакцинації потрібно перебувати у захисній масці. Окрім цього, варто мати з собою дезінфектант для рук і власну ручку, щоб зайвий раз не торкатися спільних. Аби легше перенести час у черзі та очікування після вакцинації, краще взяти пляшку води та в разі проблем із рівнем цукру – легкий перекус.
Перебуваючи у черзі, дотримуйтеся дистанції щонайменше 2 м та якомога менше контактуйте з іншими людьми. Важливо, аби приміщення провітрювалися, якщо відчуваєте, що повітря важке і дихати там складно, то попросіть відчинити вікно.
Але краще за можливості очікуйте черги не в закладі, а на свіжому повітрі.
Після щеплення потрібно 30 хвилин залишатися у місці вакцинації, аби медики простежили за загальним станом, реакцією організму та у разі потреби надали необхідну допомогу.
Після імунізації можуть проявитися різні симптоми, зокрема може піднятися невисока температура, з’явитися слабкість чи біль у місці введення вакцини. Це нормальна реакція організму, та краще мати під рукою номер свого сімейного лікаря.
Жодних обмежень після імунізації немає: можна робити все, що ви робили й до, якщо почуваєтеся добре. Тому можна спокійно дбати про гігієну, вживати різну їжу, їхати на відпочинок чи займатися спортом.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00