МОЗ розширив список професій, для яких потрібна обов'язкова вакцинація

2021-11-09 16:34:13
Міністерство охорони здоров'я розширило список професій, які підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19. Відповідний наказ Міністерства охорони здоров'я вже зареєстрований у Мін'юсті. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу у вівторок, 9 листопада.

Цього разу йде мова про працівників підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади. Також до наказу внесли співробітників установ, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів і працівників підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави — "Укрпошту", "Укрзалізницю" та інші, пояснив міністр."Наша стратегія обґрунтована та логічна. Поступово запроваджуються вимоги обов'язкової вакцинації для всіх професій, що пов'язані із великою кількістю контактів між людьми або виконанням критично важливих для країни функцій", — сказав Ляшко.
За його словами, аналогічні вимоги встановлюють й у країнах ЄС, зокрема, в Італії.
Працівники вищезазначених установ, які не щепляться проти COVID-19, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати, пояснили у МОЗ.
Ті з них, хто має абсолютні протипоказання до проведення щеплень, які визначаються відповідно до інструкцій до застосування вакцин, рішень Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від 16.09.2011 року № 595, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації, роз'яснили у міністерстві.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00