Валерій Безус: Енергоефективність має бути важливою компонентою ефективного публічного врядування в Україні

2021-11-19 13:47:05
Голова Держенергоефективності Валерій Безус дав велике інтерв’ю для Energy Club про стан енергоефективності економіки України та необхідні рішення у цій сфері. 
«Рівень енергоефективності економіки України є вкрай низьким. Якби він був високим - Україна б входила до переліку країн з найбільш розвинутою економікою… Для країни, що залежить від імпорту енергоресурсів, це не тільки фактор постійного економічного відставання та енергетичної бідності, це й фактор руйнування національної безпеки. Тому питання енергоефективності має бути національним пріоритетом і постійно у фокусі уваги Держави», - повідомив В.Безус.
Важливо розуміти глибину проблематики, оскільки «енергоефективність - це не тільки “платіжки”, а ще і зарплати, прибутки, пенсії, податки, інвестиції, платіжний баланс, ВВП, національне багатство, національна безпека…».
«Потенціал резерву енергоефективності для економіки України складає сотні мільярдів гривень на рік!», - наголосив Голова.
Без створення певних правових та організаційних умов не може дозволити сформуватися потужному ринку. І Держенергоефективності - єдиний орган в системі центральних органів виконавчої влади, що саме реалізує державну політику у сфері енергоефективності.
«На моє глибоке переконання, найперше завдання - забезпечити не фрагментарний, а виключно системний та комплексний підхід до управління сферою енергоефективністю», - впевнений Голова.
В інтерв’ю Голова також детально описує стан, здійснені реформи, нові рішення та важливість подальшого формування нової парадигми державного управління економічними процесами із обов’язковим параметром стимулювання енергоефективності.

Читайте повне інтерв’ю Голови Держенергоефективності Валерія Безуса за посиланням: https://iclub.energy/blog/valeriybezus/tpost/c9ep9pz4p1-valeri-bezus-energoefektivnst-ma-buti-va
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00