Відбулася робоча нарада щодо осіннього призову

2021-11-19 15:16:25
Олександр Шеверя, перший заступник голови райдержадміністрації, голова призовної комісії провів робочу нараду щодо осіннього призову в Тячівському районі у 2021 році.

Участь у нараді взяли - Василь Калинич, завідувач сектору з питань оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи та взаємодії з правоохоронними органами державної адміністрації, Ігор Година, т.в.о. начальника Тячівського РТЦК та СП, а також Богдан Волос, начальник СРПП Тячівського РВП ГУНП в Закарпатській області. 
Як інформував Ігор Година, відповідно до Закону України „Про військовий обов’язок і військову службу”, Указу Президента України та  організаційно-методичних вказівок Командування Сухопутних військ Збройних Сил України щодо порядку підготовки та проведення призову громадян України на строкову військову службу восени 2021 року, в жовтні-грудні 2021 року проводиться призов на строкову військову службу громадян України 1994-2003 років народження.
Станом на 16.11.2021 року відправлено 17 призовників на строкову військову службу до Збройних Сил України.
Краще оповіщення провели Буштинська ТГ, Бедевлянська ТГ та Дубівська ТГ. 
Завдяки тісній співпраці Тячівського РТЦК та СП з поліцією Тячівського району, головами Солотвинської ТГ та Углянської ТГ вдалося розшукати 8 призовників, на яких були складені адміністративні протоколи.  На двох призовників були направлені матеріали у правоохоронні органи про притягнення їх до кримінальної відповідальності згідно  ст.335 КК України.
Решта територіальних громад, своїми діями, ставлять під загрозу виконання планового завдання в Тячівському районі.

За підсумками наради буде дано відповідні вказівки, оскільки ухилення та неналежне виконання своїх службових обов’язків, невиконання поставленого завдання щодо чергового призову громадян України на строкову військову службу, головами територіальних громад, тягне за собою відповідальність встановлену законодавством України. 

Дане питання знаходиться на постійному контролі керівництва райдержадміністрації.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00