ВШАНУВАЛИ ПАМ`ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ!

2021-11-27 13:34:22
В останню суботу листопада українці вшановують День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.
З цієї нагоди, сьогодні, в районному будинку культури відбувся скорботний захід, в якому взяли участь представники районної влади, зокрема: голова Тячівської райдержадміністрації Тімур Аверін, голова районної ради Юрій Берінде, міський голова Іван Ковач, працівники установ та організацій, освітяни, учнівська молодь, священнослужителі.

Учасники заходу вшанували пам’ять мільйонів людей, які загинули мученицькою смертю від голоду, хвилиною мовчання.

Вихованці гуртка Тячівського центру позашкільної роботи, літературною композицією, розповіли про трагічні сторінки з історії українського народу – Голодомор 1932-1933 років. Ця подія принесла страждання та смерть на українську землю, посіяла страх серед людей.
Вокальний дует викладачів Тячівської дитячої школи мистецтв, у складі Ірини Турчиняк та Андріани Поп, виконали музичну композицію.

Перед районним будинком культури всі присутні запалили лампадки. Представники духовенства провели спільний поминальний молебень за упокій душ загиблих.

Сьогоднішній день – це день спільного болю, спільної пам’яті і спільного обов’язку. Мільйони життів відібрано жорстоким спланованим актом геноциду проти українського народу.
У світовій історії не зафіксовано голоду, подібного до того, що випав тоді на долю України - однієї з найродючіших країн світу.
Смерть від голоду - найстрашніша смерть. Зараз нам навіть важко уявити про ті пекельні муки, які випали на долю українців, усвідомити масштаб трагедії, який приніс голодомор.

Тож, нехай в День пам’яті жертв Голодомору кожен свідомий українець запалить на підвіконні свою свічку пам’яті, щоб її бачили зорі – душі померлих.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00